Naj smučišča 2018/2019: Cerkno, Golte in RTC Jakec Trije kralji

0
1248
Najboljše večje smučišče po mnenju obiskovalcev: Cerkno Foto: Jošt Gantar/www.slovenia.info

Ekipa oddaje radijske oddaje Dobro jutro Slovenija je letos pripravila že osemindvajseti izbor najboljšega slovenskega smučišča. Naj smučišča smučarske sezone 2018/2019 so Cerkno, Golte in RTC Jakec Trije kralji.

Zadnja zima smučarjem in upravljalcem smučišč sicer ni bila naklonjena. Visoke temperature in pomanjkanje snega so pestili vsa smučarska središča. Smučanje je bilo odvisno od umetnega zasneževanja, ki pa je zelo drago, kar pomeni slabo napoved za prihodnja leta. Radijska ekipa oddaje Dobro jutro Slovenija je tako med letošnjimi obiski smučišč velikokrat slišala, da brez državne podpore smučarskega turizma v Sloveniji v prihodnosti ne bo več.

A slovenski smučarji so kljub temu lahko uživali na dobro pripravljenih smučiščih in ocenjevali razmere na njih, dodatno ponudbo, varnost in animacijo. Vso sezono so na spletni strani www.najsmucisce.si oddajali svoje glasove in izbirali najboljše, ki so na slovesni podelitvi v Hiši Stare trte v Mariboru sredi aprila prejeli priznanja.

Glasovalci so lahko izbirali med smučišči v petih kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, snežni parki in tuja smučišča.

V kategoriji malih smučarskih središč je bilo za najboljše znova izbrano smučišče RTC Jakec Trije kralji, na drugem mestu je bil SKI BOR Črni vrh, na tretjem mestu pa Mojstrana. Med srednje velikimi smučišči je največ glasov dobilo smučarsko središče Golte, na drugem mestu so bile Kope, na tretjem pa Soriška planina. V kategoriji velikih smučišč je obiskovalce znova najbolj navdušilo Cerkno, na drugem mestu je bilo smučišče Vogel, na tretjem pa Rogla. Med snežnimi parki je največ glasov znova prejel park na Rogli. Na drugem mestu je bil park na Voglu, na tretjem pa na Krvavcu.

Slovenski smučarji so tokrat izbirali tudi med tujimi smučišči. Kronplatz v italijanskih Dolomitih je našim smučarjem najbolj po godu, na drugem in tretjem mestu pa sta smučišči na avstrijskem Koroškem, Mokrine/Nassfeld in Bad Kleinkirchheim.

L. L.

Prejšen članekMednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja
Naslednji članekDragoceni biser – dobrina Dobrine

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here