Noč netopirjev pri Županovi jami

Ste se kdaj spraševali, zakaj netopirji visijo z glavo navzdol? Kako se v popolni temi orientirajo med kapniki? In zakaj letijo le ponoči?

Te in podobne nenavadne odgovore boste izvedeli na dogodku:

Noč netopirjev pri Županovi jami, 12. 9. 2020, od 15.00 dalje.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili tematskega vodenja v Županovi jami s spoznavanjem netopirjev v živo, predavanja na temo netopirjev ter njihovih posebnostih dr. Maje Zagmajster.

Otroci bodo netopirje spoznavali na ustvarjalnicah, kjer si bodo izdelali svojega netopirčka in netopirnico – hiško / zavetišče za netopirje; se v gozd podali na ‘Lov na netopirjevo uho’ in nato prisluhnili, ali celo zaigrali, v gledališču radovednega netopirčka Branka. Ta jim bo na pravljičnem ogledu razkazal tudi Županovo jamo.

Noč netopirjev je mednarodni dogodek, s katerim organizacije po Evropi v več kot 30 državah že od leta 1997 prispevamo k poznavanju netopirjev in zaščiti populacij. Pripravljamo ga skupaj z Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev.

Program:

Ustvarjalne delavnice in ‘Lov na netopirjevo uho’ od 15.00 dalje

Tematski ogled jame: 15.00 in 17.00

Pravljični ogled jame: 15.30 in 16.30

Tematsko predavanje in netopirsko gledališče: 18.30

Cena vstopnic:

Ogled jame: 10 € odrasli, 7 € otroci, material za izdelavo netopirnice 5 €, ostale aktivnosti brezplačne

Več informacij: www.zupanovajama.si, info@zupanovajama.si, 041 407 705

Prejšen članekS srcem za turizem
Naslednji članekZbirka legendarnega Nika Kralja po novem kraljuje med kozolci