Novi doživetji z znakom Slovenia Unique Experiences

0
782

Slovenska turistična organizacija (STO) je potrdila novi doživetiji z znakom Slovenia Unique Experiences: Big guy´s wine tour experience v Mariboru in Velenje Underground – kulinarična pustolovščina 160 metrov pod zemljo. V zbirki je tako že enajst unikatnih doživetij.

Big guy´s wine tour experience

Foto: Domen Grögl/www.slovenia.info

Ultimativno doživetje za vsakega pravega vinoljuba. Vinsko romanje po eni najlepših vinskih cest Slovenije – skozi vinske katakombe, mimo najstarejše trte na svetu, v znamenito srce med vinogradi, kot enega najlepših in najpogosteje fotografiranih razgledov v Sloveniji.

Patino petzvezdičnosti doživetju daje strokovno vodstvo lokalnega vodnika in strastnega sommelierja, ki bo gosta popeljal v svet barv, vonjav in okusov vrhunskih vin, značilnih za območje med Alpami in Panonskim morjem.

Velenje Underground – kulinarična pustolovščina 160 metrov pod zemljo

Foto: www.slovenia.info

Podzemno doživetje, ki surovo industrijsko dediščino odlično reinterpretira skozi kulinariko v najglobje ležeči jedilnici v Sloveniji. Impresivna lokacija je odločilni element petzvezdičnosti. Industrijska patina je še dodatno podkrepljena z vožnjo z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji, 157 metrov pod zemljo v nekoč aktivne rove jame Škale.

STO bo organizatorjem doživetij z znakom Slovenia Unique Experiences zagotavljala trženjsko podporo na tujih trgih in jih poudarjala v promociji, saj so to doživetja, ki izpolnjujejo obljubo in pozicijo Slovenije kot zelene butične destinacije za petzvezdična doživetja.

Doslej je znak prejelo enajst doživetij.

TTA

PUSTI SPOROČILO