Novi doživetji z znakom Slovenia Unique Experiences

0
925

Slovenska turistična organizacija (STO) je potrdila novi doživetiji z znakom Slovenia Unique Experiences: Big guy´s wine tour experience v Mariboru in Velenje Underground – kulinarična pustolovščina 160 metrov pod zemljo. V zbirki je tako že enajst unikatnih doživetij.

Big guy´s wine tour experience

Foto: Domen Grögl/www.slovenia.info

Ultimativno doživetje za vsakega pravega vinoljuba. Vinsko romanje po eni najlepših vinskih cest Slovenije – skozi vinske katakombe, mimo najstarejše trte na svetu, v znamenito srce med vinogradi, kot enega najlepših in najpogosteje fotografiranih razgledov v Sloveniji.

Patino petzvezdičnosti doživetju daje strokovno vodstvo lokalnega vodnika in strastnega sommelierja, ki bo gosta popeljal v svet barv, vonjav in okusov vrhunskih vin, značilnih za območje med Alpami in Panonskim morjem.

Velenje Underground – kulinarična pustolovščina 160 metrov pod zemljo

Foto: www.slovenia.info

Podzemno doživetje, ki surovo industrijsko dediščino odlično reinterpretira skozi kulinariko v najglobje ležeči jedilnici v Sloveniji. Impresivna lokacija je odločilni element petzvezdičnosti. Industrijska patina je še dodatno podkrepljena z vožnjo z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji, 157 metrov pod zemljo v nekoč aktivne rove jame Škale.

STO bo organizatorjem doživetij z znakom Slovenia Unique Experiences zagotavljala trženjsko podporo na tujih trgih in jih poudarjala v promociji, saj so to doživetja, ki izpolnjujejo obljubo in pozicijo Slovenije kot zelene butične destinacije za petzvezdična doživetja.

Doslej je znak prejelo enajst doživetij.

TTA

Prejšen članekPomurski poletni festival
Naslednji članekNova ferata v Gozdu Martuljku

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here