Odkrijte svoj instinkt preživetja

0
49

V vse bolj urbaniziranem svetu se vse več ljudi obrača k naravi v iskanju pustolovščin in spretnosti preživetja v divjini. Šola preživetja v naravi Laris, ki sodeluje s Turističnim društvom na Blokah, je pravo mesto za tiste, ki želijo osvojiti veščine, ki jih ponuja neokrnjena bloška narava.

Šola preživetja Laris deluje v idiličnem okolju na Blokah, obkrožena z gozdnatimi potmi, obdanimi z vrhovi in slikovitimi potočki. To je kraj, kjer se srečajo ljubitelji narave, avanturisti in tisti, ki želijo odkriti svojega notranjega pustolovca.

Izdelava vrvi

VEČ NA: www.sola-prezivetja.si

Osnove preživetja v naravi obsega učenje gradnje zavetišča, izdelavo vrvi, noža, osnovne navigacije in pridobivanje pitne vode, spoznavanje različnih rastlin in gob ter njihovo uporabo v prehrani in tako dalje.

Napredne tehnike preživetja pa obsegajo izdelavo orodij iz naravnih materialov, učenje prepoznavanja sledi divjih živali in razumevanje njihovega vedenja, prižig ognja s pomočjo trenja.

Ponašamo se z ekipo izkušenih inštruktorjev, ki so poznavalci lokalnega ekosistema. Njihov pristop ‘nauči se z doživetjem’ zagotavlja, da teoretična znanja prenašajo s praktičnimi izkušnjami in interaktivnimi vajami. To pomeni, da boste osvojili veščine preživetja, ne da bi se dolgočasili v učilnici.

Šola Laris si prizadeva za trajnost in spoštovanje do narave. Programi so zasnovani tako, da spodbujajo ekološko ozaveščenost, hkrati udeležencem nudijo priložnost, da se povežejo z okoljem na Blokah in razvijajo trajnostne prakse preživetja v naravi.

Sodelovanje z Turističnim društvom na Blokah prinaša številne dodatne koristi udeležencem. Med drugim vključuje organizirane izlete, sejme, obisk Muzeja BLOŠKI SMUČAR, delavnice z lokalnimi strokovnjaki in priložnosti za spoznavanje bogate kulturne dediščine čarobnega območja Blok.

Odkrijte svojo divjo stran s Šolo preživetja v naravi Laris

Ne glede na to, ali želite preživeti v naravi en dan ali si želite pridobiti temeljitejše znanje o preživetju, Šola preživetja v naravi Laris na Blokah je popolna destinacija. Odkrijte svojo divjo stran, razvijajte veščine preživetja in poglobite povezavo z naravo v okviru edinstvenega programa, ki ga ponuja ta čudovit del Slovenije. Z Larisom boste stopili iz cone udobja in odkrili, kaj vse zmorete v sožitju z naravo.

Izdelava zavetišča

Posebne izkušnje v naravi

Poleg rednih programov šola Laris organizira tudi posebne dogodke, kot so ogled MEDVEDA v naravnem okolju in ‘Survival Team building‘, ki je priložnost, da si na svežem zraku pripravite nepozaben dogodek s sodelavci. Pripravite lahko tudi obrok z divjimi rastlinami, ki ste jih sami nabrali, ob podpori strokovnjakov za preživetje v naravi.

Privoščite svojim otrokom pustolovske trenutke:

Survival otroški tabor v naravi za osnovnošolce, letos zopet na BLOKAH

Šola preživetja Laris organizira tudi Survival otroški tabor v naravi za osnovnošolce, ki združuje ljubitelje preživetja v naravi in vse, ki so radi v naravi. Udeleženci se pod vodstvom izkušenih inštruktorjev učijo skrivnosti narave in hkrati razvijajo preživetvene spretnosti.

Poseben poudarek Šole Laris je tudi na osebni rasti in skupinskem povezovanju. Delavnice preživetja v naravi so zasnovane tako, da udeležencem omogočajo razvoj trdnih vezi z ostalimi udeleženci, vključno z instruktorji, ter hkrati spodbujajo osebno odgovornost in samostojnost.

Več kot šola preživetja je doživetje življenja v naravi

Šola preživetja v naravi Laris na Blokah ni zgolj izobraževalna ustanova; je doživetje, ki spreminja življenja. Z njenimi programi ne samo osvojite veščine preživetja v naravi, temveč odkrijete tudi svojo notranjo moč, povezanost z naravo in skupnostjo ter obogatite svoje življenje z nepozabnimi pustolovščinami.

Šola preživetja Laris ni le šola, temveč vodnik na poti spoznanja sebe in povezovanja z naravo. Z njeno pomočjo boste zajeli vse, kar divji svet na Blokah ponuja, postali bolj samostojni in trajnostno naravnani. Pripravite se na nepozabno potovanje v svet preživetja in odkrijte, kaj vse zmorete v sožitju z naravo.

Dobrodošli na Blokah.

Besedilo in fotografije: TIC Bloke

Prejšen članek»Zavod NORIK«: Doživljajski turizem v gozdnem prostoru
Naslednji članekKjer so čarovnice doma

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here