Pismo spodbude vsem turističnim društvom

0
595

Dnevi, ki so že za nami, in tudi dnevi, ki so še pred nami, so zaznamovani s svetovno pandemijo koronavirusa, za katerega se zdi, da je vsaj za nekaj časa osvojil in ohromil ves svet.

Poudarek je na »vsaj za nekaj časa«. In v tem času je vsaj deloma ustavil tudi vse vaše načrte, priprave in dejavnosti pri razvoju in izvajanju turističnih storitev in produktov po vaših krajih, ki se jim predano posvečate z vsem vašim znanjem, ustvarjalnostjo in veseljem. In vse to za povrh počnete še prostovoljno.

Poteka že drugo leto, kar sem prevzel krmilo Turistične zveze Slovenije, in v tem času sem mnoge od vas spoznal tudi osebno, še več pa sem vas spoznal prek modernih elektronskih povezav, ki nam in vam tudi v tem času vsaj deloma omogočajo ustvarjalno in uspešno delo na projektih, ki jih boste lahko udejanjili in oživili takoj, ko bo ta mala, zlobna pošast izgubila svojo moč.

Predsednik Turističnega društva ne more delati od doma.

Vem, da vam je morda hudo, da v teh trenutkih ne morete izpeljati, dokončati ali pripraviti svojih stvaritev, produktov in prireditev s področja turizma, in zelo dobro se zavedam dejstva, da trenutno tudi ni nikogar, ki bi lahko občudoval in obiskoval vaše turistično privlačne kraje s ponudbo, ki jo tako skrbno ustvarjate in predstavljate, a to ne pomeni, da mi je vseeno.

Ni mi vseeno, a v trenutni situaciji, ki ji botruje čisto majcena višja sila, je najbolj pomembno, da se vsi skupaj in vsak zase osamimo in točno na tak način združeni in skupaj prebrodimo to, vse večji strah zbujajočo situacijo. Ljudje smo se v bližnji in daljni preteklosti že srečevali s takimi situacijami, navsezadnje je Slovenija posejana s kužnimi znamenji, za katere marsikdo od vas tudi skrbi, a zavedanje o moči narave, ki lahko v trenutku pomete s človeško vrsto, nas navdaja s strahospoštovanjem do Narave, ki ustvarja, ohranja in uničuje. Zato vem, da se ta Narava nima namena znesti nad ljudmi, pa čeprav smo ji doslej storili že veliko slabega in hudega. In prav zato tudi vem, da bomo iz te situacije vsi skupaj izšli modrejši, sočutnejši in z več razumevanja do ohranjanja zdravega, čistega in neoporečnega naravnega okolja, ki nam ga Narava ves čas ponuja. In takrat bo ponovno čas za vaše ideje, zamisli, projekte za sonaravno bivanje človeka z vso naravo in z vsem stvarstvom, ki nas obdaja.

Foto: Pixles

Da pa bomo to dojeli, je v tem času nujno treba OSTATI DOMA, kjer lahko v miru in tišini podoživimo vse naše vesele, radostne in lepe trenutke, v katerih smo in še bomo ustvarjali turistične storitve in produkte, ki bodo povezani z naravo, iz katere izhajajo, in ki bodo ustvarjali dodano vrednost povezave med ljudmi in naravo tudi v prihodnje.

Foto: Pixles

Ves čas mojega dosedanjega vodenja Turistične zveze Slovenije sem občudoval in z zanimanjem spremljal informacije o tem, koliko novih turističnih storitev in produktov je okolijsko in sonaravno naravnanih in kako zelo spoštujete in upoštevate naravne danosti vaših krajev. To mi je bilo in mi je še vedno v velik ponos. Zato naj vam kot spodbudo napišem le to, da vas brezpogojno podpiram pri vaših naporih za ohranjanje naše domovine lepe in gostoljubne.  Le tako bomo lahko vsi skupaj združili moči v ustvarjanju zdravega in radostnega načina življenja v Sloveniji.

Pavle Hevka

Predsednik Turistične zveze Slovenije

Prejšen članekDrama od doma
Naslednji članekKoronavirus za turizem prinesel večjo negotovost kot katerakoli kriza do sedaj

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here