Po Soški poti od malih korit Soče do Bovca

0
2267
Mala korita Soče Foto: Matej Lazar

To soboto, 23. septembra, jo lahko mahnete na voden potep po Soški poti, od malih korit Soče do Bovca, ki ga pripravljajo v okviru Festivala pohodništva.

Soška pot je slikovita parkovna učna pot, ki vodi obiskovalce Triglavskega narodnega parka ob Soči – od njenega izvira proti Bovcu. Povezuje steze in mirne, manj znane dele doline. Rdeča nit poti je kajpak smaragdna Soča, pohodnik pa si na njej ogleda številne naravne posebnosti in kulturne zanimivosti doline. Posebna zanimivost poti so slikovite brvi, po katerih večkrat prečkamo reko.

Celotna pot od izvira Soče po dolini Trente do meje parka pri Kršovcu je dolga okoli dvajset kilometrov. Na meji parka Soška pot preide v eno od bovških sprehajalnih poti in nas privede v Bovec.

Na tokratnem izletu bodo pohodniki prehodili del poti, ki pa premore dve od najslikovitejših zanimivosti na njej: mala in velika korita Soče. Hoje bo za približno pet ur, pot pa ni zahtevna. Za pohod se je treba odeti v pohodniško obleko in obutev, v nahrbtnik pa zložiti tudi kaj hrane in pijače.

Zbirno mesto in izhodišče pohoda bo pri malih koritih Soče v križišču za vas Na Skali v Soči, ob 9. uri. Udeležba na izletu je brezplačna, se je pa treba nanj prijaviti v Domu Trenta (edvin.kravanja@tnp.gov.si, 05 38 89 330 ali 041 850 917).

U. L. L.

Prejšen članekFestival pohodništva v dolini Soče
Naslednji članekMotivacija? Delo z ljudmi in uspešne zgodbe

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here