Postanite strokovnjak za srebrni turizem

Foto: Pixabay

Turizem za starejše ali »srebrni turizem« je za turistične ponudnike čedalje zanimivejši segment povpraševanja; pod okriljem evropskega projekta Silver Tourism pa je odslej na voljo brezplačna spletna vsebina, ki omogoča pridobitev naziva Silver Tourism Expert (strokovnjak za srebrni turizem).

Na spletu je brezplačno dostopen priročnik o turizmu za starejše, ki pokriva pet tem: spoznavanje uporabnika, oblikovanje proizvodov, marketing, destinacije in menedžment. Ob koncu vsakega poglavja lahko odgovorite na kratek test, pravilni odgovori pa vam prinesejo naziv Silver Tourism Expert.

Čedalje več starejših turistov

Da se življenjska doba podaljšuje in se svetovna populacija v povprečju stara, ni nikakršna skrivnost. Leta 2014 je bilo starejšega od 60 let 12 odstotkov prebivalstva, do leta 2050 naj bi odstotek narastel na 21. Zato narašča tudi število turistov, ki raziskujejo svet v jeseni svojega življenja.

Na Zahodu so zaradi ugodnih življenjskih razmer in dobrega zdravstvenega sistema razmeroma zdravi, aktivni in finančno preskrbljeni, zaradi svojih dolgoletnih (potovalnih) izkušenj pa pogosto slovijo tudi kot zahtevni gostje. Snovalci turističnih politik, proizvodov in storitev morajo tako svojo ponudbo sektorju, ki je čedalje večji segment dejanskih ali potencialnih kupcev, ustrezno prilagoditi.

Več o srebrnem turizmu si lahko preberete v članku Kako uspešno nagovarjati starejšo populacijo!

BTPS

Prejšen članekGrajski bazar z goričkimi meštri
Naslednji članekSlovenski planinski muzej, najboljši slovanski muzej