Pravljični svet, ki jeseni najlepše zažari

Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019: Park Škocjanske jame

0
689
Ko se park odene v jesenske barve Foto: Borut Lozej/arhiv PŠJ

Park Škocjanske jame vabi, da ga doživite, ko nanj sije toplo jesensko sonce, in čeprav je podzemni svet lep v vsakem letnem času, je prav jesen tisti čas, ko narava nad jamami pokaže vse svoje barve v najlepši luči.

Obisk podzemnega raja

Veličastje podzemnega sveta Foto: Borut Lozej/arhiv PŠJ

Škocjanske jame zavzemajo med jamami v Sloveniji in tudi v svetu posebno mesto. Da so edinstvene, nam pove tudi to, da so že več kot trideset let vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine. To želijo v parku ohranjati, zato skrbno pazijo nanjo.
Vsak dan in ob vsakem vremenu obiskovalce v Parku Škocjanske jame pričakajo izkušeni vodniki, ki jih povedejo v tukajšnje slikovito podzemlje. Šumenje reke Reke in veličastni naravni most, ki se pne nad njo, jih popeljeta v drugačen, pravljični svet.

Za pohodnike in kolesarje

V Parku Škocjanske jame se lahko tudi sprehodite po Učni poti Škocjan, ki se lahko pohvali s priznanjem za najboljšo tematsko pot v Sloveniji. Park je odlično izhodišče za nadaljnje raziskovanje Krasa in Brkinov ter pravi raj za kolesarje, ki radi raziskujejo manj znane poti. Po njih nas popelje tudi nov kolesarski zemljevid. In jesen je čas ravno pravšnjega vremena za kolesarjenje.

Če vas zanima še več …

Kogar o Škocjanskih jamah in njihovi okolici zanima še več, je vabljen na ogled muzejskih zbirk ali na obisk informacijske točke v sprejemnem središču parka. Jesen in zima pa sta tudi letna časa, ko so obiskovalcem na voljo različne ugodnosti in nižje cene.

Predstavljamo finaliste letošnjega tekmovanja TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna, tradicionalnega tekmovanja z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja. Kako so se uvrstili posamezni kraji, o katerih boste brali oziroma berete na teh straneh, pa bo znano prihodnji mesec na Dnevih slovenskega turizma 2019 v Ljubljani na prireditvi TZS 13. novembra.
Prejšen članekNa družinski izlet v Domžale – v Pravljični Šumberk
Naslednji članekBiser, ki ga morate obiskati

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here