Praznična Rogla – Pohorje

0
139

Prazniki so v decembru pridišali tudi v destinacijo Rogla – Pohorje, jo odeli v sijoče lučke in jo obarvali s pestrim prazničnim dogajanjem. Praznični sejmi, prižigi prazničnih luči, odprtje drsališča, prihodi prazničnih mož, otroške predstave, koncerti, vožnje s prazničnim vlakcem, decembrska druženja, smučanje in ostale vragolije na snegu ter med krošnjami ter silvestrovanja na prostem. Vse to in še več je ta december doma v Oplotnici, Slovenskih Konjicah, Vitanju in Zrečah, ponosno združenih v Turistično destinacijo Rogla – Pohorje. Praznujte z nami.

Poleg številnih dogodkov, ki jih v drugi polovici decembra ponuja naša destinacija in jih najdete zbrane v tabeli na naslednji strani, velja obiskati tudi druge zanimive lokacije, znamenitosti, smučišča in ponudnike ter spoznati Okuse Rogle, ki so lahko odličen navdih za praznična obdarovanja. Zato v nadaljevanju z vami delimo Prazničnih 5 destinacije Rogla – Pohorje.

Smučišče je letos bogatejše za novo pokrito sedežnico Mašinžaga, Fotografija: Unitur
  1. SMUČIŠČE ROGLA je eno najbolj priljubljenih smučišč v Sloveniji, ki vsako leto privabi več kot 200.000 smučarjev, navdušuje pa tudi s snežnimi doživetji in vrhunskimi dogodki. Letošnje leto je smučišče bogatejše za novo pokrito sedežnico Mašinžaga, ki ima ogrevane sedeže, ljubiteljem adrenalina je na voljo tudi najdaljši leteči tobogan v Evropi. Si ga upate preizkusiti?
Podajte se na sprehod, spoznali boste drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj, Fotografija: Iztok Medja
  1. POT MED KROŠNJAMI POHORJE leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Podajte se na sprehod, spoznali boste drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Še posebno romantični so lahko zimski sprehodi med krošnjami, ki odpirajo nepozabne razglede in se dotaknejo vsakogar. Si želite doživeti pohorske gozdove, kot jih vidijo ptice?
Ste pripravljeni na popotovanje v vesolje?, Fotografija: Tomaž Maček
  1. CENTER NOORDUNG v Vitanju odkriva skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo, projekcijami in razstavami. Vitanje, ta mali podeželski kraj, stisnjen med Vitanjske Karavanke in Pohorje, skriva futuristični objekt, zasnovan po ideji vesoljske postaje Hermana Potočnika: Center Noordung, ki vas popelje v svet neskončnosti. Ste pripravljeni na popotovanje v vesolje?
Ste že poskusili odlične penine, ki zorijo v kleteh Žičke Kartuzije? Fotografija: Vinska klet Zlati grič
  1. VINSKA KLET ZLATI GRIČ v Slovenskih Konjicah je prava zakladnica doživetij. Kadar pomislite na Slovenske Konjice, vam iz misli težko uide znamenita slika pogleda na griče, prepredene z očarljivimi vinogradi. Njihovo jedro, skladišče najžlahtnejšega zlatega pridelka iz trte – vina, predstavlja Vinska klet Zlati grič. Ste že poskusili njihove odlične penine, ki v miru in tišini zorijo v kleteh Žičke kartuzije?
Fotografija: Izidor Kotnik
  1. OKUSI ROGLE so blagovna znamka, ki povezuje lokalne ponudnike kulinaričnih storitev, pridelovalce kmetijskih, živilskih in rokodelskih izdelkov ter edinstvenih lokalnih doživetij. Omogoča vam uživanje v tradicionalnih jedeh po enotnih recepturah, najbolj pristnih ročnih delih in avtentičnih doživetjih. Združuje trdo delo, pridelek na domači zemlji, gozdne in travniške dobrote, naravne materiale, aromatična vina in ljubezen do starih, skoraj izginulih jedi, izdelkov, običajev in tradicij, ki zaslužijo našo pozornost. Iščete idejo za praznično darilo?

Srečno 2024.

Fotografija na naslovnici: Iztok Medja

 

Prejšen članekUrban Modic: Z okrasitvijo prestolnice poziva k strpnosti ter spoštovanju vseh živih bitij in narave
Naslednji članekTudi prihodnje generacije naj uživajo v blagodejnosti termalne vode

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here