Praznik borovnic v – Borovnici

0
1303
Fotografija je simbolična Foto: Pixabay

Jutri, v soboto, 29. julija, bo v Borovnici tradicionalni Praznik borovnic, na katerem bo mogoče »črne jagode« ne zgolj kupiti, ampak boste na njem izvedeli tudi o tem, kdaj smo jih začeli gojiti v Sloveniji, kako jih gojimo, katere sorte poznamo in kakšne so njihove lastnosti, kakšni so učinki uživanja borovnic na zdravje, kako jih uporabljamo v kulinariki …

Ob sejmu, na katerem bodo poleg borovnic in borovničevih izdelkov med drugim na voljo tudi lokalna ekološko pridelana sadje in zelenjava, izdelki domače in umetniške obrti in suha roba, bodo potekale spremljevalne prireditve: ustvarjalne delavnice in pravljična ura za otroke v Borovničevi deželi, vodeni ogledi železniške čuvajnice 666, vodeni ogled soteske Pekel, gorskokolesarska tura po obronkih Borovniške kotline in drugo.

Letošnji Praznik borovnic bo sicer tudi v znamenju 160. obletnice Južne železnice. Jutri se bo tako mogoče pripeljati v Borovnico iz Ljubljane z muzejskim vlakom (v prestolnico se bo vračal ob 16.30), s starodobnim avtobusom pa se boste lahko zapeljali do Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri.

U. L. L.

Prejšen članekŠunikov vodni gaj v Lepeni, kraljestvo slapov in tolmunov
Naslednji članekDan trniča na Veliki planini

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here