Praznik situl v Novem mestu

0
851
Foto: www.visitdolenjska.eu

Na Glavnem trgu v Novem mestu bo v soboto, 29. junija, Praznik situl – 4. festival železnodobnega življenja in kulinarike, ki obuja halštatsko obdobje v zdajšnji dolenjski prestolnici.

Ob 17. uri si bodo lahko obiskovalci na tržnici ogledali prikaz starodobnih obrti in izdelkov, železodoben pridih pa bo imela tudi kulinarična ponudba na dogodku. Med 17. in 21. uro se bo mogoče tudi udeležiti delavnice na temo železnodobne kuhinje in se preizkusiti v streljanju z lokom, otroci pa bodo lahko ustvarjali na različnih delavnicah (izdelava miniaturnih situl in usnjenih zapestnic, poslikava obraza …).

Osrednji program prireditve s pozdravnim nagovorom in predstavitvijo prazgodovinskega dogajanja v zdajšnjem Novem mestu se bo začel ob 18. uri in bo trajal dve uri. Sledila bo odrska uprizoritev z glasbo in plesom, od 21. ure do polnoči bo koncert skupine Beer Belly, ki izvaja tradicionalno irsko, škotsko in keltsko glasbo. Ob 22. uri pa se bo mogoče udeležiti vodstva po stalni arheološki razstavi v Dolenjskem muzeju.

L. L.

Prejšen članekPod fontano zelenih kristalov se kuje turistično zlato Žalca
Naslednji članekBukovniško jezero, park naravnih energij

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here