Pred nami so 61. čipkarski dnevi v Železnikih

0
167

Med četrtkom in nedeljo, 29. junijem in 2. julijem, se bodo v Železnikih odvijali 61. čipkarski dnevi,  ki veljajo za eno najstarejših prireditev v Sloveniji in enega največjih etnoloških dogodkov v Selški dolini.

Dogajanje s pestrim programom klekljarskih razstav, glasbenih nastopov, ustvarjalnih delavnic za otroke, sejma, veselic  ter klekljarskega tekmovanja vsako leto gosti večje število obiskovalcev. Najbolj odmevno ostaja nedeljsko tekmovanje v klekljanju za odrasle na trgu pred plavžem, ko se zberejo klekljarice in tekmujejo v izdelavi vzorčka s svojim bogatim znanjem klekljanja, nato pa tradicionalno sledi veselica, tokrat  z Ansamblom Jureta Zajca.   Vstop na dogodke je prost.

V kraju pod Ratitovcem, v Železnikih bodo konec tedna predstavljali vseslovensko in tudi tujo tradicijo klekljanja, združeno z etnologijo in zabavo. Čipkarski dnevi štiri dni na različnih lokacijah v središču Železnikov ponujajo paleto različnih, med seboj povezanih samostojnih dogodkov, pravo poslastico za navdušence klekljanja nad slovensko in tudi tujo kulturno dediščino. Program je znova zastavljen z najrazličnejšimi skupinami in posamezniki, ki ohranjajo, prenašajo in razvijajo kulturno dediščino: pevska in godbena skupina, razstavljavci, domači obrtniki in še marsikdo.

Manjkale ne bodo niti ustvarjalne delavnice za otroke, že tradicionalno se bodo v nedeljo predstavili ponudniki umetniških izdelkov in izdelkov domače obrti, kulinarične divjačinske dobrote pa bodo v pokušino na dvorišču lovskega doma v Železnikih.

Več o programu najdete na FB strani TD Železniki ali www.td-zelezniki.si

Za vse informacije vam je na voljo Tomaž Weiffenbach na tel. 031 876 535

Prejšen članekS čebelarstvom so se ukvarjale ženske
Naslednji članekPivška presihajoča jezera

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here