Radoživi in pestri počitniški programi v termah in zdraviliščih

0
351

Letošnje leto bo izjemno zahtevno za celotno turistično panogo in že sedaj je jasno, da bo predvsem nepredvidljivo. Tako menijo v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Pot do okrevanja slovenskega turizma bo še zelo dolga. Tudi svetovni analitiki napovedujejo zahtevno leto, okrevanje turizma na raven iz leta 2019 pa šele spomladi 2024.

Privlačni bazeni pod stekleno kupolo v Thermani Laško

Slovenska naravna zdravilišča s stoletno tradicijo uporabe naravnih zdravilnih sredstev skrbijo za zdravje, dobro počutje in obilico vodnih doživetij in zabave. Zdravilni učinki naravnih termalnih izvirov, ki jih imamo v Sloveniji okrog devetdeset, so znani že od začetka človeške zgodovine. V trinajstih termah in zdraviliščih, ki so članice omenjene skupnosti (Thermana Laško, Terme Portorož, Rogla, Terme Zreče, Dolenjske Toplice, Talaso Strunjan, Šmarješke Toplice, Terme Olimia, Terme Čatež, Terme Dobrna, Terme 3000 – Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci), so imeli v minulem letu 583.607 gostov, ki so ustvarili nekaj več kot 2,2 milijona prenočitev. Predvsem v drugi polovici minulega leta, ko so terme in zdravilišča lahko sprejemala vse goste, ne le zdraviliških, so bila nadpovprečno dobro zasedena. Je pa bilo tujih gostov veliko manj kot v letih pred epidemijo, saj so ti lani ustvarili samo 416.580 prenočitev.

»Glede na to, da je zaradi pandemije izrednega pomena varnost zaposlenih in gostov, smo v vseh termah in zdraviliščih poskrbeli, da strogo upoštevamo higienska priporočila NIJZ. V vseh termah in zdraviliščih še vedno sprejemajo neizkoriščene bone, tako iz leta 2020 kot 2021. Imajo pa gosti prek naše skupnosti možnost kupiti tudi darilne bone, ki veljajo v vseh trinajstih termah in zdraviliščih za vse storitve. Lahko obiščejo spletno stran www.slovenia-terme.si, kjer lahko naročijo bone,« poudarja Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč

Pred vrati so zimske šolske počitnice, ko so zdravilišča in terme tradicionalno dobro obiskane; ne samo zaradi termalnih bazenov, savn in odlične kulinarike, temveč tudi zaradi pestrih programov, ki vključujejo številne animacije, prilagojene družinam z otroki. »V določenih programih ponujajo posebne ugodnosti in popuste za bivanje med tednom. Ker pa sta počitniška tedna namenjena predvsem družinam z otroki, so med ugodnimi paketi tudi različne akcije, denimo do dva otroka gratis. Nekateri programi pa takšne ugodnosti ponujajo vse dni v letu, ne samo v času šolskih počitnic,« dodaja Iztok Altbauer. 

Besedilo in fotografiji: Duša Podbevšek – Bedrač

Prejšen članek»Ne potrebujemo uvoženih konceptov, saj imamo veliko svojih«
Naslednji članekIlona Stermecki: »Med našimi ključnimi partnerji je Turistična zveza Slovenije«

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here