Slovenija navdušuje tuje instagramerje

0
1183

V Sloveniji je te dni osem svetovno znanih instagramerjev, izkušenih fotografov, ki raziskujejo njene skrite kotičke. V Slovenijo jih je povabila Slovenska turistična organizacija (STO).

Foto: Jošt Gantar/www.slovenia.info

Večina instagramerjev je tukaj prvič. Finec Daniel Taipale ni mogel skriti navdušenja: »Navdušen sem, to je res prečudovita dežela. Narava je neverjetna, barva rek enostavno navduši, visoke gore se bleščijo v soncu. Ljudje so izjemno prijazni in tu se resnično dobro počutim.« Eeva Mäkinen, prav tako s Finske, pa je dejala, da se je obiska Slovenije zelo veselila, saj je o njej že pred njim slišala veliko lepih stvari. In prvi vtisi so njen obet zgolj potrdili.

Instagramerji (poleg Fincev še Johannes Becker in Daniel Ernst iz Nemčije, Ben Prescott in Andrea Ference iz Kanade ter Michael Matti in Jessica Dales iz ZDA), ki imajo skoraj tri milijone sledilcev, so se v Sloveniji razdelili v tri skupine.

Eeva, Johannes in Daniela raziskujejo Julijske Alpe, Ben, Jessica, Andrea in Michael pa so prvo noč prespali na Krvavcu. Pot so nadaljevali proti Kamniku, potem pa so se razdelili v dve skupini. Ben in Jessica sta doživela Veliko planino, kjer sta prespala v pastirski koči, nato pa nadaljevala proti Logarski dolini in naprej proti Podpeci, kjer sta, med drugim, s kajakom odkrivala nekdanje rudniške rove. Večer sta preživela v Celju, v teh dneh pa nadaljujeta raziskovanje vzhodne Slovenije. Obiskala bosta Mariborsko Pohorje in Ptuj z zelenimi točkami. Michael in Andrea sta bila navdušena nad Dolenjsko, kjer sta v kanuju med drugim pričakala sončni vzhod. Pot sta nadaljevala proti Škocjanskim jamam in Postojnski jami, ki jo je Michael opisal kot enega najbolj edinstvenih krajev na svetu. Večer sta preživela na obali, kjer sta raziskala tudi Sečovljske soline. Poti vseh štirih se bodo spet združile v Kranjski Gori, zatem pa bodo potepanje nadaljevali v dolini Soče. Izlet bodo sklenili v Ljubljani.

TTA/L. L.

Prejšen članekDobrodošli na Svobodnem belokranjskem ozemlju!
Naslednji članekKako uspešno nagovarjati starejšo populacijo

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here