V Arboretumu Volčji Potok se razcvetajo tulipani

0
1861
Foto: Matej Lovše/www.slovenia.info

Arboretum Volčji Potok bodo v prihodnjih dneh »pobarvali« tulipani: v soboto, 14. aprila, se namreč začenja tradicionalna razstava tulipanov (kar 350 vrst jih je posejanih po parku). Ljudje imajo radi njihove sijoče barve, tolikšno obilje cvetov pa je mogoče videti le še redko kje drugje v svetu. Tako je spomladanska razstava v Arboretumu gotovo najbolj priljubljen dogodek v parku: skoraj polovica vseh obiskovalcev si ga ogleda na pomlad.

Arboretum Volčji Potok je sicer z okoli 200.000 obiskovalci na leto najbolj priljubljen botanični park v Sloveniji. V parku, ki je kulturna dediščina in naravna vrednota državnega pomena, je na 80 hektarih ekološko raznorodnih površin posajenih 4500 taksonov lesnatih rastlin, kar arboretsko zbirko uvršča med najbogatejše takšne zbirke v Srednji Evropi.

Tod dehtijo tudi vrtnice; lani je bil Arboretum Volčji Potok eno od prizorišč regionalnega kongresa Svetovne zveze društev ljubiteljev vrtnic. Za to priložnost so temeljito povečali stari rožni vrt in število sort vrtnic povečali s tristo na devetsto.

L. L.

Prejšen članekPohod med slapovi in vinogradi
Naslednji članekMarsikaj je že vrhunskega, za drugo si bo treba še prizadevati

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here