V Hrastnik, na prvi in edini festival delavskega filma

0
512

Festival delavskega filma “Kamerat” bo potekal od 30.06 do 2.07. 2022 v Hrastniku. Vabljeni vsi filmofili in ljubitelji premikajočih se slik.

Program vključuje nabor 13 filmov, razdeljenih v programske sklope – retrospektivo, dokumentarni film, celovečerni film in fokus. V slednjem letos v sodelovanju z British Council (Britanski svet) osvetljujemo dela protagonista socialnega realizma in družbene kritike v filmu, režiserja Kena Loacha.

Namen festivala je skozi film kot orodje družbene kritike raziskovati položaj delavstva na presekih med zgodovino in prihodnostjo, vprašanje spreminjajočega koncepta dela in delavskih pravic v raznolikih družbeno-ekonomsko-tehnoloških kontekstih.

Tematiko nadgrajuje s spremljevalnim programom, okroglimi mizami, pogovori z domačimi in tujimi ustvarjalci, z delavnicami in izobraževanji. Povezuje se s sindikati, gibanji, aktivisti, umetniki in delavci v kulturi. Zasleduje dolgoročni cilj prepoznavnosti na nacionalni ravni in širše ter cilj, da v Hrastnik privabi čim večje število obiskovalcev, ki se bodo z veseljem vračali.

Festival nastaja v organizaciji Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik – KRC Hrastnik in v sodelovanju z Občino Hrastnik, Gibanjem za dostojno delo in socialno družbo in mnogimi podporniki.

Festival Kamerat – ogled filma v rudniški jami | Prireditve | TIC – Občina hrastnik (visithrastnik.si)

Več: Kamerat

Prejšen članekČrna človeška ribica – skrivnostni svet belokranjskega podzemlja
Naslednji članekPlaninska jama, divja in mikavna

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here