V Kočevju vas naučijo preživeti v naravi

0
760

LYNX PRO ADVENTURE  park, se nahaja v bivšem kamnolomu v Mozlju pri Kočevju, ki so ga sredi neokrnjene narave, profesionalno uredili v mednarodno znan center odličnosti. Lani so s strani Nacionalne komisije prejeli trajnostni certifikat Zelenega ključa (Green Key) za Avanturistični park Ris, kar je dokaz, da so okolju prijazno, trajnostno in odgovorno podjetje.

Fotografija: Rudolf Baloh

» Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetiu, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. Certifikat Zeleni ključ lahko pridobijo hoteli in hostli, manjši nastanitveni obrati, kampi in počitniški parki, kongresni centri, restavracije in turistične atrakcije.« je zapisano na njihovi spletni strani.

Plezalni stolp Mozelj, Fotografija: Rudolf Baloh

Visoko motivacijo in okolju prijazno kulturo dokazujejo z organiziranim pobiranjem smeti, ekološkim ločevanjem odpadkov, zbiranjem deževnice za vodni vir in izkoriščanjem sončne energije za pridobivanje elektrike.

Tečaj preživetja v naravi, Fotografija: Adrenalinski park Ris
Orientacija v naravi, Fotografija: Adrenalinski park Ris

Za preživetje v ekstremnih razmerah mora biti posameznik dobro pripravljen in usposobljen za preizkušnje, ki od njega terjajo maksimalno psihofizično kondicijo, pogum in samozavest. Vse to se pridobi s sistematičnim urjenjem in pripravami z nasveti in učenjem pri vrhunsko usposobljenih inštruktorjih, ki imajo specifična znanja in dolgoletne izkušnje.

Risova plezalna stena, Fotografija: Adrenalinski park Ris

LYNX PRO ima kadre, ki zagotavljajo najvišje standarde treninga in učenja. IBS Skupina d.o.o. je član GD-OTS SIMUNITION® Operations International Range programa. Odobreni so za izvajanje linije izdelkov SIMUNITION® za uporabo pri usposabljanju organov pregona, vojske in državljanov, ki spoštujejo zakone.  BTEC kvalifikacija je namenjena kandidatom, ki delajo ali želijo delati kot telesni stražarji (Close Protection Officer) v zasebnem varnostnem sektorju in za opravljanje tega dela potrebujejo licenco za delo, ki jo izdaja angleška vladna organizacija Security Industry Authority (SIA).

Potapljati se je mogoče v reki Kolpi in umetnih jezerih, Fotografija: Adrenalinski park Ris

LYNX PRO ponuja izjemno zanimive programe usposabljan, tako za profesionalce, kot za navdušence, ki si želijo pristnega sitka z naravo in preizkusa lastne telesne pripravljenosti. Novost je zanimiv program namenjen razvoju osnovnih veščin preživetja za otroke.

Kraških jam za jamarsko raziskovanje in navpičnih sten za plezanje in vrvne tehnike je tu v izobilju, Fotografija: Adrenalinski park Ris

Tridnevna aktivnost za otroke je zasnovana tako, da otroci skozi tečaj pridobijo osnovna znanja in zaupanje, kako preživeti v naravi. V sodelovanju z inštruktorjem preživetja bodo vaši najmlajši prejeli osnovno znanje, ki jim bo pomagalo preživeti v naravi z minimalno opremo v različnih situacijah. Naučili jih bodo, kako se spoprijeti s strahom, utrujenostjo, mrazom in kako sestaviti homogeno ekipo, ki jim bo pomagala premagati omenjene ovire. Tečaj, poln timskega duha, je lahko za njih življenjska izkušnja. Tečaji so namenjeni vsem otrokom, starim med 9 in 14 let, ki se želijo naučiti praktičnih veščin, ki so potrebne za preživetje v naravi.

Fotografija: Rudolf Baloh

Programi in dejavnosti se izvajajo na širšem območju Kočevske, kjer narava sama po sebi ponuja enkratne lokacije z razgibanim terenom, prepredenim s potoki, umetnimi jezeri in reko Kolpo na jugu, kjer potekajo tečaji potapljanja. Kraških jam za jamarsko raziskovanje in navpičnih sten za plezanje in vrvne tehnike je tu v izobilju. Poleg dejavnosti na prostem, preživetja v naravi, orientacije, samoobrambe, padalstva, ponujajo še tečaje varnega rokovanja z orožjem, kar je pogoj za pridobitev orožne listine.

Več informacij najdete na spletni strani:  www.lynx-proadventure.com

Besedilo: Rudolf Baloh

 

Prejšen članekUvodnik: Stoji, stoji en beli grad
Naslednji članek»Ne potrebujemo uvoženih konceptov, saj imamo veliko svojih«

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here