V Ljubljano na Zmajev karneval

0
1074
Foto: Tereza Andruškova/arhiv Turizma Ljubljana

Tokratni izlet pa ne more biti drugačen kot – pustni!

Na pustno soboto, 10. februarja, bo trge, ulice in mostove ljubljanskega starega jedra znova »preplavil« Zmajev karneval. Tema karnevala bo Kraljestvo domišljije – vezano na letošnje Evropsko leto kulturne dediščine in še zlasti na sedemdeseto obletnico Lutkovnega gledališča Ljubljana v tem letu. Osrednji pustni dogodek v mestu bo tako tudi v znamenju bogate zgodovine osrednjega slovenskega lutkovnega gledališča.

Pustni sprevod bo krenil z Novega trga oziroma Brega ob natanko 11. uri – čez Šuštarski most do ulice Pod Trančo in naprej na Mestni trg, od tod pa po Stritarjevi ulici do Prešernovega trga in po Wolfovi ulici na Kongresni trg, kjer bodo dogajanje sklenili nastopi mask v sprevodu.

Na karnevalu letos pričakujejo okoli dvesto petdeset etnoloških mask: korante, orače, pokače, ruse in druge, razgibali pa ga bodo tudi skupinske maske osnovnih šol in vrtcev iz ljubljanske občine ter pravljični junaki iz Kraljestva domišljije Lutkovnega gledališča Ljubljana. To bo poskrbelo tudi za predstavitve mask na Bregu in na Mestnem ter Kongresnem trgu. Na slednjem bo sicer živahno že od 11. ure naprej; pustno rajanje na njem bodo razgibali didžej, maske pravljičnih junakov in delavnice izdelave otroških mask.

L. L.

Prejšen članekDa je cvrčalo in bilo čim bolj mastno!
Naslednji članekZačenja se najbolj norčav del leta!

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here