V nedeljo bosi po Brdih

0
1279
Vila Vipolže Foto: arhiv ZTKMŠ Brda/www.slovenia.info

Ta konec tedna, v nedeljo, 28. maja, se boste lahko bosi sprehodili med briškimi vinogradi in češnjami. Bosonogi pohod po Goriških Brdih bo tokrat tretjič zapored, pot pa vas bo vodila z gradu Dobrovo skozi Medano do Vile Vipolže.

Prireditev se bo začela na grajskem dvorišču ob 9.30 s hudomušnimi zgodbicami bosonožcev, ob 10. uri pa jo boste mahnili na voden pohod. Stopali boste po Gradnikovi učni poti mimo rojstne hiše pesnika Alojza Gradnika, skozi Medano, vas številnih priznanih briških vinarjev, do renesančne Vile Vipolže. Med potjo vam bo vodnik podrobneje predstavil ta del Brd. Hoje bo za približno dve uri, po asfaltu, makadamu, kolovozih in travnatih površinah.

V Vili Vipolže se boste družili do 15. ure – ob briški tržnici, domači hrani in pijači. Vila bo na stežaj odprla vrata za oglede, sicer pa si boste lahko izmerili gleženjski indeks in EKG, si pobarvali stopala ter sodelovali v izboru največjega in najmanjšega stopala.

Prijavnina je 5 evrov (2,5 evra za otroke do osmega leta, brezplačna za otroke do četrtega), na pohod pa se je treba prijaviti najpozneje do petka, 26. maja, na e-naslov: tic@brda.si ali na telefonsko številko: 05 395 95 95.

Ker smo že v Brdih in pohodniško razpoloženi, pa še namig za prihodnji konec tedna: v nedeljo, 4. junija, bo tradicionalni pohod od češnje do češnje!

U. L. L.

Prejšen članekDruštva bi morala biti pogosteje vključena v razvoj turistične ponudbe
Naslednji članekRojstnodnevno darilo Novi Gorici: čokoladna pralina Burbončica

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here