Rojstnodnevno darilo Novi Gorici: čokoladna pralina Burbončica

0
1352
GoGourmet sladice iz vrtnic Foto: Nea Culpa

Najboljši goriški kuharski mojstri, povezani v kulinarično znamko GoGourmet, so na pobudo Turistične zveze TIC Nova Gorica pred dnevi predstavili novo linijo sladic GoGourmet, ki jih spomladi ustvarjajo iz vrtnic in drugih pomladnih okusov. Ob 70-letnici mladega mesta vrtnic pa so ustvarili tudi posebno čokoladno pralino Burbončico,  poimenovano po vrtnicah burbonkah, ki pravkar dehtijo na vrtu novogoriškega samostana Kostanjevica.

Burbončica Foto: Nea Culpa

Burbončica je čokoladna pralina v ovoju iz sušenih cvetov vrtnic. Ustvarili so jo ob 70-letnici mesta v sodelovanju z goriškimi gostilnami in restavracijami GoGourmet, ki so sladke vizije brusile na delavnici pri velemojstru slaščic Gorazdu Potočniku. Dejana Baša, vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica in pobudnica projekta, je ob tem dejala: »Vsi se radi posladkamo s čokolado. Če ji dodamo še vrtnico, simbol Nove Gorice, povežemo naravno in kulturno dediščino z gastronomijo regije. Burbončice bodo na voljo vse leto, tako da bodo lahko obiskovalci vzeli košček doživetij s seboj domov. Ponosna sem, da nadaljujemo povezovanje goriških gostincev pod okriljem kulinarične znamke GoGourmet. Čedalje več restavracij in gostišč se pridružuje pobudi, s katero si prizadevamo, da bi tipične goriške sestavine kraljevale v jedeh in na mizah.«

Burbončico in preostale sladice GoGourmet so predstavili v okviru letošnjega majskega Festivala vrtnic, osrednje spomladanske kulturne-družabne prireditve v Novi Gorici. V času festivala restavracije skupine HIT, Ošterija Žogica, restavracija Dam, Ošterija Branik, Gostilna Winkler, Gostilna Termika in Restavracija grad Kromberk ponujajo svojim gostom sladice iz vrtnic in druge goriške dobrote. Festival se počasi izteka, Burbončica pa bo, kakor že omenjeno, na voljo vse leto.

U. L. L.

Prejšen članekV nedeljo bosi po Brdih
Naslednji članekPo sledeh starodavnih kultur

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here