V svetu zmaja vedno dogaja

Foto: Ljubljanski grad

Ljubljanski grad se bo ta konec tedna (od 7. do 9. septembra) prelevil v – zmajev grad. Obiskovalcem bo na stežaj odprl vrata soban in skritih kotičkov grajskega podzemlja, v katerih bodo oživeli miti, legende in zgodbe o najveličastnejšem mitološkem bitju: zmaju.

V teh dneh bo na Ljubljanskem gradu namreč Zmajev festival s številnimi koncerti, plesnimi in akrobatskimi nastopi in uprizoritvami ter ustvarjalnimi delavnicami, pripravili pa bodo tudi pestro kulinarično ponudbo.

Na otvoritvenem večeru, 7. septembra, bo nastopila zasedba The Stroj z ognjenim spektaklom. Sobotni dan se bo začel s prebujanjem in plesom kitajskega zmaja. Čez dan se bodo zvrstile različne animacije, zmajev ples, predstave, šola za zmaje …, uvod v večerni spored pa bo ognjeni spektakel, ki mu bosta sledila koncerta zasedbe Joker Out in nastop svetovno znanega DJ-dua Vanillaz. Ves dan bo živahno tudi v nedeljo; zvečer bo najprej nastop zasedbe Scherzer Brigade, Zmajev festival pa se bo za leto dni poslovil s sklepnim ognjenim spektaklom ob 19.30 na Grajskem dvorišču.

Sobotno in nedeljsko dogajanje bodo v Grajskem parku popestrili kulinarična ponudba, zmajska tržnica z unikatnimi umetniškimi izdelki, za glasbeno podlago pa bo skrbel DJ Peter.

L. L.

Prejšen članekJulijske Alpe v novi podobi
Naslednji članekDruštvo, ki je preprosto – drugačno