Edinstvena doživetja v vseh letnih časih

Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019: Mozirje

Vrata v zasanjano, neokrnjeno in eno najlepših alpskih dolin na svetu, Zgornjo Savinjsko dolino, odpira očarljiva občina Mozirje. Sprehodite se po poteh tržanov in prisluhnite zgodbam starih hiš ter se sprostite ob Savinji in raznoliki velneški ponudbi. Mozirju, kjer so se nekoč vrstili sejmi, zdaj dajeta turistični utrip še zlasti park cvetja Mozirski gaj s prireditvami in smučarski center Golte z zimsko in poletno ponudbo. Kraj je odlično izhodišče tudi za številne planinske in kolesarske izlete, kjer boste uživali v neokrnjeni naravi in pogledu na Kamniško-Savinjske Alpe.

Trško jedro

Slikovito trško jedro Foto: Bojan Flander/kraji.eu

Sprehodite se skozi enega najstarejših trgov na Štajerskem, v starih zapisih omenjenega kot nekdanji rimski castrum. Krasijo ga zanimive trške hiše, njegova posebnost pa so klesane klopi in portali iz zelenkastega vulkanskega tufa. Kot trg je bilo Mozirje prvič omenjeno že leta 1318.

Apartmaji in wellness Korošec

V mirnem okolju, v objemu gozdov … Foto: Apartmaji in wellness Korošec

V mirnem okolju, v objemu gozdov, vas čaka pet lepo urejenih, klimatiziranih apartmajev v lesenih hišah, kjer lahko uživate v njihovi ponudbi za dobro počutje – ponujajo štiri različne prostore za individualno razvajanje s savnami, jacuzziji, masažami in kozmetičnimi storitvami. Na voljo so jezero za plavanje in vožnjo s čolnom ter ribolov, najem koles in tekaških smuči, za sproščanje adrenalina pa motorne sani in spust s katuroc – zorbom.

Apartmaji in wellness Skok – Medena vas

Medena vas – v deželi čebelic Foto: Jošt Gantar

Tik ob Mozirju je na dišečem travniku cvetlic zrasla prava dežela čebelic: Medena vas. Bivanje v hišicah v obliki satovja ob opazovanju pridnih čebelic vam bo pričaralo nepozabne počitnice. Hiške Maja, Vili, Flip in Kasandra niso edinstvene nastanitve le za poletje in pomlad, ko lahko uživate ob zunanjem bazenu. Tudi v jesenskih in zimskih mesecih, ko čebelice spijo, si boste lahko pričarali zaseben, romantični večer v savni in masažni kopeli.

Forest camping Mozirje

Gozdni kamp je urejen v gozdičku ob nabrežju Savinje, kjer lahko uživate v neokrnjeni naravi in mirni okolici. Je naraven, ekološko naravnan kamp, ki gostom ob možnosti kampiranja ponuja tudi najem že postavljenih šotorov in lesenih glamping hišic. Urejen je brez velikega poseganja v naravno okolje in primeren še zlasti za goste, ki radi uživajo v neokrnjeni naravi, miru in športu.

Božična bajka

Preživite nepozabne božične trenutke med več kot milijon barvnimi lučkami, privlačnimi oblikami in pravljičnimi bitji, ki v Mozirskem gaju vsako leto v adventnem času pričarajo čisto pravo pravljico.

Turistično informacijski center Mozirje

Konec aprila letos smo v Mozirju odprli nov Turistično informacijski center (TIC), ki je velika pridobitev za nadaljnji razvoj turizma v Zgornji Savinjski dolini. Novi TIC je umeščen ob krožišču pri avtobusni postaji in je kot vstopna točka v Zgornjo Savinjsko dolino dragocen vir informacij o edinstvenih doživetjih, ki jih ponuja destinacija, za domače in tuje goste.

Predstavljamo finaliste letošnjega tekmovanja TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna, tradicionalnega tekmovanja z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja. Kako so se uvrstili posamezni kraji, o katerih boste brali oziroma berete na teh straneh, pa bo znano prihodnji mesec na Dnevih slovenskega turizma 2019 v Ljubljani na prireditvi TZS 13. novembra.
Prejšen članekPrenovljeni Glavni trg – ne samo največji, tudi najlepši
Naslednji članekTudi pod površjem se skriva vznemirljiv svet