Grajski pobeg – nova igra na Ljubljanskem gradu

0
1354
Foto: Miha Mally/Ljubljanski grad

Za vse, ki se konec tega tedna odpravljajo v praznično Ljubljano – Ljubljanski grad je svojo turistično ponudbo dopolnil z novo pustolovščino: igro Grajski pobeg.

Ena ura, ena ekipa, en cilj: oživiti zmaja! Ob reševanju petih ugank bodo obiskovalci odkrivali resnično grajsko in mestno zgodovino ter legende, nekatere skrite prostore Ljubljanskega gradu, pridobili nova znanja, predvsem pa se ob igranju zabavali in morda jim bo celo uspelo rešiti zmaja. Prav tistega zmaja, varuha mesta, ki je po spopadu z vitezom Jurijem izginil v podzemlje …

Gre za inovacijo s področja igrifikacije v turizmu, ki bo domačim in tujim obiskovalcem predstavila resnično grajsko in mestno zgodovino na drugačen način, skozi reševanje različnih nalog pa bodo odkrivali tudi skrite prostore gradu.

Igra, ki so jo razvili v sodelovanju s podjetjem Escape Room Enigmarium, se začne in konča v Info centru na Ljubljanskem gradu. Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja in s pomočjo igralnega načrta ter posebnega medaljona rešiti pet viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora, kjer jih čaka najpomembnejša naloga: oživiti zmaja.

Obiskovalcem je igra na voljo na vsakih deset minut od odprtja gradu, pa do dve uri pred njegovim zaprtjem, dokler so na voljo prosta mesta.

L. L.

Prejšen članekDo odličnosti in petih zvezdic je še dolga pot
Naslednji članekKo Kranj osvetlijo pesniški verzi

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here