Jeseni v Kamnik – Mestna jedra, 2. mesto

0
874

Ob obisku Kamnika ne spreglejte privlačnih kamniških biserov, kot so Velika Planina z najvišje ležečim pastirskim naseljem v Sloveniji, Terme Snovik kot prestolnici najbližje toplice v objemu gozdov in najlepši in največji botanični park v Sloveniji Arboretum Volčji Potok. Obiskovalci radi obiščejo priljubljeni Slovenia Eco resort ter Zdravilni gaj Tunjice, si ogledajo srednjeveško mesto Kamnik s tremi gradovi, dvema samostanoma, najlepšo, nekdaj obrtniško ulico Šutno in obiščejo številne prireditve vse leto. Kamnik pa je znan tudi po ohranjanju kulinaričnih izročil prek receptov naših starih mam, ki so jih kamniški gostinci posodobili in interpretirali na sodoben način v knjižici receptov Okusi Kamnika. Kamnik veliko pozornost namenja razvoju zelene, trajnostne in aktivne turistične destinacije.

Preverite aktualne jesenske pakete: https://www.visitkamnik.com/sl/paketi

Unovčite turistični bon v objemu gozdov Tuhinjske doline v najvišje ležečih slovenskih termah. 

Čas je za termalna doživetja v bazenih z zdravilno termalno vodo. Skupaj bomo odkrivali Kneippovo življenjsko filozofijo zdravega načina življenja, ki temelji na petih elementih: voda, gibanje, prehrana, zelišča in zdrav življenjski slog. Popeljemo vas na Kneippovo bosonogo doživetje po nagrajeni Nnaj tematski poti leta 2018 za pristen stik z naravo. Okolica term ponuja številne poti, primerne za nordijsko hojo, planinarjenje in kolesarjenje z možnostjo izposoje koles.

Aktualni jesenski paketi za brezskrbna termalna doživetja so na voljo že od 40 EUR/osebo na dan z vključenim kopanjem in pestrim animacijskim programom za vse generacije (vodna telovadna, Kneipp oblivi, delavnice, slovenski večeri, zabava za otroke s palčkom Snovičkom …).

Razvajanje v Termah Snovik

Izkoristite turistične bone pri nas in se podajte na najvišjo visokogorsko pašno planoto.

Velika planina se v jesenskih mesecih umiri. Macesni dobijo zlato podobo, sončni zahodi so vse lepši, planina se obarva v jesenske odtenke. Nihalka obratuje vse dni in vas v jesenskih mesecih, ko je v dolini megla, popelje na Veliko planino, ki se bohoti v soncu in ponuja številne možnosti pohodništva, kot so sprehod po učni poti Po stopinjah pastirjev, kolesarjenje ali le oddih ob razgledih na Kamniško-Savinjske Alpe in okusni domači kulinariki. Če si želite doživeti jesenski oddih v naravi, s čudovitimi razgledi in na svežem gorskem zraku, rezervirajte kočo na Veliki planini!

Preverite aktualne jesenske pakete:http://www.velikaplanina.si/namestitve/povprasevanje-koca/

Velika Planina ( Fotografija: Aleš Frelih, forvod for turizem in šport v občini Kamnik)

Jesenska doživetja v Arboretumu Volčji Potok

Sprehod po parku bodo dopolnili prizori cvetočih dalij in okrasnih trav, drevesa krošenj pa se bodo odela v pisane odtenke jeseni. Otroke v začaranem parku kot vedno pričakujejo številna igrala in dinozavri, ki vabijo na igro v park in jim ob odhodu prijazno mahajo v pozdrav. Vabijo vas tudi na bučne igrarije in družinsko iskanje skritega zaklada. Ne pozabite –Arboretum se razprostira na 85 ha, zato je tam je dovolj prostora za preživljanje posebnega počitniškega dne v naravi!

Preverite koledar jesenskih dogodkov: https://www.arboretum.si/dogodki/

Bučne igrarije v Arboretumu Volčji Potok
Prejšen članekV razkošju naravnih danosti in aktivnega oddiha (ČRNOMELJ – Mestna jedra, 1. mesto)
Naslednji članekZeleni raj za ljubitelje lepih razgledov, aktivnih počitnic, odličnega vina in kulinarike (ŠMARTNO V BRDIH – Vaška jedra, 1. mesto)

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here