Julijske Alpe med top destinacijami Lonely Planeta

0
1718
Foto: Tomo Jeseničnik/www.slovenia.info

Medijski velikan na področju popotniških vsebin Lonely Planet je Julijske Alpe uvrstil na visoko tretje mesto na lestvici desetih regij, ki bi jih popotniki morali obiskati v letu 2018. Julijske Alpe so se v knjigi Best in Travel, ki jo enkrat na leto izdajo pri Lonely Planetu, znašle takoj za Belfastom in obalo Causeway na Severnem Irskem ter Aljasko.

Izbor med destinacijami opravijo številni pisci, uredniki in blogerji, končno odločitev pa sprejme strokovna komisija, ki jo sestavljajo pisci in popotniški strokovnjaki pri medijski hiši Lonely Planet.

Ob objavi lestvice Lonely Planet’s Best in Travel 2018 Top Regions, torej desetih regij, ki bi morale biti na seznamu želja popotnikov za naslednje leto, so zapisali: »Z očarljivostjo Chamonixa ali Zermatta, vendar z manj gneče, Julijske Alpe ponujajo izjemno gorsko doživetje v delu Evrope, ki je prepogosto spregledan. Več kot dve tretjini območja je pod zaščito Triglavskega narodnega parka, v katerem skrbijo za premišljen razvoj turizma. Julijske Alpe, nekoč rezervirane le za drzne, v zadnjem času nežno odpirajo vrata različnim popotnikom. Naraščajoče število lokalnih ponudnikov pa združuje pulz dvigajoče pohodništvo z nadstandardnimi nastanitvami v imenitnih pastirskih kočah.«

Lonely Planet je vodilna medijska hiša v svetu na področju potovalnega založništva in popotniških vodnikov. V preteklih desetletjih je izdala več kot 145 milijonov izvodov vodnikov in si zgradila zvesto skupino sledilcev po vsem svetu.

TTA

Prejšen članekOdkrijte skrivnosti Krasa
Naslednji članekV Halozah se začenja martinovanje

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here