Kamniške pravljične poti: Na grad, pravljice iskat! prihodnjo soboto

0
1437
Grad Zaprice Foto: Zora Torkar/Visit Ljubljana

Za muhaste pomladne dni so v Kamniku zasnovali lagodno pravljično pot, ki po gozdu popelje od cerkve sv. Nikolaja v Podgorju (pri Kamniku) do gradu Zaprice, kjer domuje Medobčinski muzej Kamnik. Pravljično pot snuje in vodi pripovedovalka Irena Cerar, avtorica družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije.

Potep je bil predviden za to soboto, 17. marca, zaradi slabe vremenske napovedi pa so ga prestavili na prihodnjo, 24. marca.

In kaj se bo dogajalo? Mali in veliki pohodniki bodo na gradu Zaprice spoznavali skrivnostne živali v njihovem lapidariju, nato pa v najlepši grajski dvorani prisluhnili pravljicam o čudežnih rečeh, ki se lahko zgodijo v gozdu. Obisk muzeja lahko bodo izkoristili tudi za voden ogled stalne razstave, ki je narejena z velikim posluhom prav za najmlajše.

Pravljični potep se bo začel ob 10. uri pri cerkvi sv. Nikolaja v Podgorju in bo trajal predvidoma do 13. ure. Primeren je tudi za najmlajše, ki še ne zmorejo veliko hoje. Zaželena sta športna obutev in obleka; pot je lahko precej blatna. Od cerkve do gradu je približno 40 minut počasne hoje; če imate možnost, si organizirajte prevoz tako, da se po programu na Zapricah ne boste vračali peš po avto v Podgorje.

Zaradi lažjega načrtovanja sprehoda prireditelji naprošajo, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov: milena.glusic@kam.sik.si.

L. L.

Prejšen članekZibelka knezov Celjskih
Naslednji članekRez Stare trte, najstarejše trte na svetu

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here