Muzeji v Hüttenbergu

0
250

Hüttenberg ponuja vrsto privlačnih muzejev – muzej Heinricha Harrerja s tibetansko romarsko potjo Lingkor, rudnik z rudarskim muzejem, razstavo mineralov in muzejem lutk.

Muzej Heinricha Harrerja je posvečen Hüttenbergovemu raziskovalcu, športniku, alpinistu in geografu Heinrichu Harrerju. Harrerjevi veliki dosežki vključujejo številne prve vzpone, kot je severna stena Eigerja, ter številne ekspedicije in odkritja. Njegov čas v Tibetu je znan po uspešnici Sedem let v Tibetu, ki jo je posnel Hollywood z Bradom Pittom v glavni vlogi.

Heinrich Harrer je s svojih potovanj prinesel nešteto presunljivih eksponatov, ki so na ogled v muzeju. Muzej na površini 1.000 m² tako vključuje približno 5.000 eksponatov iz Tibeta, Afrike, z Bornea, Surinama … Nasproti muzeja je Lingkor, tibetanska romarska pot.

Rudnik v Knappenbergu prikazuje težko življenje pod zemljo. V več kot 400 let starem rovu boste izvedeli zanimivosti o načinu dela, tradiciji in življenju v minulih časih. Potopite se v svet mitov, zgodb in legend.

Hüttenberg je tretje največje nahajališče mineralov na svetu. Čudite se lahko več kot 200 pisanim in redkim kamnom na razstavi mineralov v Knappenbergu.

V muzeju lutk pripovedujejo o življenju in običajih v Hüttenbergu. Z lutkami pa so navdušujoče predstavljene tudi zgodbe domače pisateljice iz Hüttenberga Dolores Vieser.

Muzeji v Hüttenbergu

Reiftanzplatz 18

9375 Hüttenberg

Telefon: +43 4263 8108

E-pošta: tourismus@huettenberg.at

Internet: www.huettenberg.at

Odpiralni čas 2023:

od 1. maja do 31. oktobra

maj, junij, september in oktober:

od četrtka do nedelje in prazniki od 10. do 17. ure

julij in avgust:

vsak dan od 10. do 17. ure

 

 

Prejšen članekKatedrala Gospa Sveta: “Mati vseh cerkva na Koroškem”
Naslednji članekMatica ali ena moška srajca s kratkimi rokavi

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here