Največ Slovencev poleti zanima Obala

Najbolj iskane slovenske poletne destinacije

0
1385
Foto: Matej Vranič/www.slovenia.info

Spletno mesto www.trivago.si je izvedlo raziskavo o tem, katere domače destinacije pritegnejo to poletje največ zanimanja pri domačih in tujih obiskovalcih. Pod drobnogled so vzeli obiskovalce iz Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske in Nemčije, ki so najštevilčnejši iskalci informacij o slovenskih destinacijah. V raziskavo so vključili vsa iskanja od 15. maja do 15. julija za potovalno obdobje od prvega julija do konca avgusta.

Po podatkih, pridobljenih iz petinpetdesetih Trivagovih mednarodnih platform, so najbolj priljublje destinacije v tem obdobju Portorož (na fotografiji), Ljubljana, Bled, Izola, Piran, Koper, Maribor, Kranjska Gora, Bohinj in Strunjan.

Pregled iskanj s ključnih trgov razkriva, da se je le Portorož zavihtel med prvih pet pri vseh petih opazovanih trgih. Slovenci so poizvedovali po krajših počitnicah v njem (v povprečni dolžini 3,4 dni), Nemči po daljših (5,8 dni).

Ljubljana je bila prva izbira obiskovalcev iz Nemčije, ki so v prestolnici iskali v povprečju dvodnevno nastanitev, ni pa se znašla na seznamu petih najpogosteje iskanih destinacij madžarskih in domačih obiskovalcev. Pri obiskovalcih iz tujine je bil na visokem mestu tudi Bled; v njem so si obiskovalci želeli preživeti v povprečju tri dni.

Slovence so sicer najbolj zanimala obalna mesta, pri čemer je bil Strunjan na vrhu seznama po želeni dolžini bivanja.

TTA

Prejšen članekOdlični rezultati slovenskega turizma v prvih šestih mesecih
Naslednji članekMed pastirske škrate na Krvavcu

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here