Otvoritev Evropohoda 2021 v Sloveniji

0
717

Komisija za Evropske pešpoti v Sloveniji v petek 25. septembra ob 10. uri vabi na pohod, ki se bo začel v kulturnem domu Dobrnič, kjer bo sledil pozdrav in predstavitev kraja z domačini.

Dobrnič

Pohodniki bodo pot nadaljevali preko Lisca pa vse do Žužemberka, kjer si bodo ogledali znameniti grad. Pohod se bo zaključil ob reki Krki, pri kontrolni točki E7. Pot je dolga 14 kilometrov in bo predvidoma trajala 4 ure.

Pri gostinstvu in turizmu Koren bo ob 16. uri potekala prireditev, kjer bodo spregovorili predstavniki ustanoviteljic Komisije za evropske pešpoti (KEUPS), ki je tudi organizator pohoda, skupaj z občino Žužemberk in lokalnimi društvu.

Grad v Žužemberku

Kot slavnostni govornik bo zbrane nagovoril tudi in župan Občine Žužemberk g. Jože Papež, kot slavnostni govornik . V kulturnem programu bodo zapele Ljudske pevke v pokrajinskih nošah. Podelili bodo priznanja za prehojeno pot.

Gre za srečanje evropopotnikov 2020 in otvoritev Evropohoda 2021 v Sloveniji, ki poteka pod blagovno znamko Evrorando, kar je zamisel vseevropskega gibanja kot tradicionalnega evropskega peš dogodka s ciljem razumevanja in varstva krajine, varstva zgodovinskih tradicij in struktur ter medsebojnega razumevanja ljudi iz različnih delov Evrope.

Skupni mesečni pohodi po pešpoti E6 bodo vsako drugo soboto v mesecu potekali z vodniki Komisije za evropske pešpoti. Prvi bo 10. oktobra 2020, s pričetkom ob 8. uri na mejnem pohodi Radlje ob Dravi.

Več informacij o ostalih dogodkih Evropohoda 2021, katerega častno pokroviteljstvo je prevzel predsednik države Borut Pahor, so dostopni na spletni strani: http://eupoti.com/ .

Ustanovitelji Komisije za Evropske pešpoti (KEUPS) so: Zavod za gozdove Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Turistična zveza Slovenije ter Zveza gozdarskih društev Slovenije.

Prejšen članekVirtualni 63. Kravji bal v Bohinju
Naslednji članek11. Festival odprtih hiš Slovenije

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here