Sprehod po krajinskem parku Logarska dolina

0
402

Počasi stopam ob potoku, po mehkem mahu, med skalami. Ob mirni vodi pristopim k izviru Črne. Z globokimi vdihi zadovoljstva se sprehodim skozi gozdove, do slapu Palenk, k brinu velikanu in naprej do veličastnega slapu Rinka. Vonjave gozda in alpskih cvetov se prepletajo z znanim vonjem ognjišča olcarske bajte.

Pot po Logarski dolini je naravoslovno-etnografska pot.  Dolžina celotne poti do slapa Rinka: 7 km.  Čas hoje v eni smeri: 2 – 3 ure.  Več dostopov do poti in krajših odsekov.

S sprehodom po Logarski dolini se približujem goram. Občudujem njihovo žlahtnost. Domačije in krajinske podobe utrjujejo zavest o večstoletni povezanost ljudi in narave. Vsaka kmetija daje dolini svoj pečat, tako z urejenostjo in vpetostjo v krajino, kot tudi z zgodbami. Domačini Logarske doline so svoja življenja uglasili z naravo.

Ko se objem gora dotakne srca.

Logarska že stoletja vabi obiskovalce, da najdejo v njej lepoto in mir

Ob Poti po Logarski dolini lahko tudi vi začutite dotik narave in v spremstvu izkušenega vodnika utrdite spoznanja o nastajanju in spreminjanju doline, o delovanju ledenikov in hudournikov, o prilagajanju rastlin in živali. Sprehod vam popestrijo zgodbe iz življenja gozdarjev, oglarjev in iznajdljivih domačinov, najmlajše pa vabi pravljični gozd. Okrepčate se lahko ob poti vzdolž doline na vsake pol ure hoje.

Krajinski park Logarska dolina 

T: +386 (03) 838 90 04 TIC Logarska dolina, 

+386 (03) 839 27 50 Občina Solčava 

E: log.dolina@gmail.com, 

obcina@solcava.si

W:www.logarska-dolina.si

 

 

Prejšen članekO prazničnem drevesu
Naslednji članekGozdna učilna stoji

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here