Tokrat pa v Semič!

Trško jedro Semiča v Beli krajini se je skozi stoletja postopoma razvijalo okoli farne cerkve sv. Štefana. Ponuja obilo detajlov, ki pričajo o živahnem utripu kraja. Protiturško taborsko obzidje, kapelica sv. Male Terezike s poslikavo mozaika p. Marka Ivana Rupnika in Muzejska hiša Semič vas vabijo, da jih raziščete.

Prenovljen muzej v Semiču

V prenovljeni Muzejski hiši Semič boste spoznali edinstveno jamsko školjko kongerijo, ki živi v Izviru jamske školjke ob reki Krupi, se sprehodili po kraški jami in spoznali biotsko raznovrstnost žive in nežive Bele krajine.

Center narave Bele krajine
Jamska školjka Kongerija

Življenje ob taborskem obzidju vam približamo na vodenih sprehodih po trškem jedru. Učni vrt dr. Derganca v neposredni bližini vam razkrije stare sorte sadnega drevja, vinskih trt in zelišč. Popelje vas tudi v svet koristih živali in vam predstavi najpomembnejše opraševalke vrta – čebele. Le korak od učnega vrta se lahko posladkate z medom domačega čebelarja.

Učni vrt dr. Derganca

Brezčasni adut tega kraja pa je slikovita Semiška gora, posejana z vinogradi in prepletena s pohodnimi potmi. Z vrha gore se odpira nepozaben pogled na belokranjski ravnik. Obilje naravnih lepot in zanimivih kulturno-zgodovinskih vsebin se razkriva na vsakem koraku. Obiščite Semič, doživite in okusite ga. Dobrodošli!

Prejšen članekDarija Cvikl: Slovenija je idealna za razvoj terapevtskega gozdnega turizma
Naslednji članekSlovenski Oskar za embalažo 2022