Zdravilni park Sveta Trojica

0
2948

Sveta Trojica v Slovenskih goricah je že od 17. stoletja poznana kot kraj, kamor so ljudje zelo radi prihajali in predvsem romali v cerkev Sv. Trojice, kjer so se po pričevanjih dogajale čudežne ozdravitve.

Sv. Trojica je bila tako znana, da jo je obiskalo tudi več kot 12.000 ljudi na dan, obiskovanja in romanja pa so se ohranila vse do danes. Na območju cerkve in samostana ter okrog Trojiškega jezera so radiestezisti namreč odkrili več kot petdeset energetskih točk, ki imajo blagodejni učinek in lahko pomagajo pri zdravljenju najrazličnejših bolezni (rakasta obolenja, revma, tumorji, astma, depresija, sladkorna bolezen, prebavne motnje, raznorazne bolečine, bolezni srca in ožilja, pljučnica …). Dvaindvajset najbolj izrazitih in zanimivih točk je ustrezno označenih in urejenih.

Pot nas pelje izpred samostanske kleti in samostanskega vrta po romarskih stopnicah do idiličnega Trojiškega jezera v objemu gozda na eni strani in travnikov in pašnikov na drugi, pa do vrb pri bajerju. Tako se po pešpoti vrnemo po stopnicah na izhodiščno točko.

Naprodaj je zloženka, s pomočjo katere se obiskovalec zlahka znajde in dobi koristne nasvete glede obiska posameznih točk. Tistim, ki želijo bolj poglobljeno izkušnjo, pa je na voljo tudi terapevtsko vodenje.

Na točkah se ustavljajo bodisi naključni obiskovalci in sprehajalci ali turistične skupine, predvsem pa tisti, ki bi jim blagodejne energije zemeljskega in kozmičnega sevanja lahko pomagale pri lajšanju ali ozdravitvi določenih bolezni ali samo do boljšega počutja.

Skrbnik poti je Občina Sveta Trojica.

U. L. L.

Prejšen članek»Ni večjega zadovoljstva od tistega, ko veš, da si gostu polepšal dan«
Naslednji članekGurmanska izkušnja visoko nad tlemi

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here