Zgodbe potopljene vasi

0
680

Člani društva Revivas z veseljem popeljejo okoli Škalskega jezera skupine otrok in odraslih ter jim razkrivajo zgodbe potopljene vasi in zanimivosti Škalskega jezera. A dokler so nam te možnosti glede na dano situacijo še nedosegljive, vas vabimo na potep okoli Škalskega jezera s prav posebno digitalno misijo.

Pogled na Škalsko jezero

Na spletni strani http://misija.csod.si/si/misije/ poiščite naslov »Škalsko jezero in zgodbe potopljene vasi« in si prenesite misijo na svoj pametni mobilni telefon. Priporočamo športno opremo ter družbo vaših najbližjih in raziskovanje se lahko prične. Potem pa hitro do jezerskega obrežja.

Na spletni strani http://misija.csod.si/si/misije/ poiščite naslov »Škalsko jezero in zgodbe potopljene vasi«.

Raziskovanje lahko pričnete pri Ribiškem domu ob južni obali Škalskega jezera. Pot vas bo vodila preko nasipa med jezeroma mimo sadnega gozda. Ob gozdičku s trim stezo, boste svojo pot nadaljevali do Oblove lipe v zaselku Brezovo ter se mimo Konjereje vrnil nazaj do obale Škalskega jezera. Potep boste sklenili pri letnem kinu. Sprehajali se boste po idilični jezerski pokrajini, ki vas bo očarala s svojo lepoto. Hkrati pa boste izvedel zgodbo vasi, katere del za vedno spi v jezerskih globinah.

Društvo Revivas

Med potjo vas čaka 11 točk, na katerih so opisane zanimivosti preko pisnega, zvočnega in video gradiva. Preizkusite se tudi v izzivih, ki vas čakajo na vsaki postaji.

Škalska pravljica

Pot je dolga približno 3,5 km, zanjo boste skupaj z reševanjem izzivov, opazovanjem zanimivosti in fotografiranjem potrebovali približno 2 uri. Aplikacija je enostavna za uporabo, po točkah lahko potujete poljubno in se brez težava vračate nazaj ali naprej po izzivih.

Marija Brložnik

Prejšen članekGostinci – braniki turizma
Naslednji članekVintgar vabi v naravni objem

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here