Bukovniško jezero

0
246

Bukovniško jezero je akumulacijsko jezero s statusom naravne vrednote. Je vstopna točka v Krajinski park Goričko in spada v območje Nature 2000. V letu 2022 je bil saniran nasip, da je sedaj varnejši in tudi prijetnejši za sprehode. Čeprav je trenutno jezero v fazi polnjenja, je njegova okolica še posebno prijetna, dostopna in zanimiva za obiskovalce.

Okolica jezera ponuja širok izbor turističnih zanimivosti za družine, posameznike ter zaključene skupine.

Najmlajši lahko skozi vse leto v pravljičnem parku obiščejo pravljične like, ki so postavljeni s prav posebnim razlogom: vila Rusalka skrbi za dobro počutje ljudi, vila Orhideja skrbi za rastline okoli jezera, da lepo rastejo, cvetijo in bogatijo okolico, škrat Blagodejnik skrbi za Vidovo kapelico, Vidov izvir in ohranjanje blagodejnih moči narave, žabec Jezernik pa skupaj z ribiči in gozdarji za živali v vodi in gozdovih okoli jezera.

Obiskovalce željne adrenalina vabi pustolovski park.

Obiskovalce, željne adrenalina, vabi pustolovski park. Vsi, ki bi si želeli mir in prijeten sprehod, se lahko sprehodijo do Vidove kapelice in Vidovega izvira. Voda iz izvira blagodejno vpliva na telo, v njegovi okolici pa je nahaja 26 točk blagodejnega in zdravilnega zemeljskega sevanja, ki izboljšajo počutje in zdravje ljudi. Sprehod lahko nadaljujete proti strehovskim goricam, kjer je lepo ohranjena prekmurska arhitektura, ali okoli jezera po prijetni gozdni poti ali gozdni učni poti v prijetni družbi čudovitih dreves ter rastlinskega in živalskega sveta.

Okolica jezer ponuja širok izbor aktivnosti in ponudbe.

Ponudba kulinarike je raznolika, od domače, prekmurske kulinarike (bograč, gibanica, dödöli) do pice, sladoleda, domačega vina in sokov.

Okolica ponuja tudi možnost prenočitev, ob jezeru pa je na voljo tudi sodobno urejeno parkirišče za avtodome.

Ob Bukovniškem jezeru najdete TIC – Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, kjer vam bodo ponudili še dodatne informacije o turističnih zanimivostih v okolici, ki jih morate obiskati (tropski vrt, rokodelstvo, učne in tematske poti …).

Okolica ponuja tudi možnost prenočitev, ob jezeru pa je na voljo tudi sodobno urejeno parkirišče za avtodome.

Med letom, predvsem v juniju, se na območju jezera vrstijo razne prireditve (Vidov kolesarski maraton, Veseli večer ob jezeru, Vidovo proščenje, Festival jezerska vila …) ter razni tematski dogodki, ki jih organizirajo naši ponudniki.

Vabljeni torej na Bukovniško jezero in v občino Dobrovnik v vsakem letnem času!

Več:www.bukovniskojezero.si, turizem@dobrovnik.si

Besedilo in fotografij: Zavod za okolje in turizem Dobrovnik

 

 

 

 

Prejšen članekŠkalsko jezero
Naslednji članekMestni čebelnjak Kostanjevica na Krki

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here