Mesto Sevnica – zakladnica doživetij

Verjetno najbolj prepoznano in značilno podobo Sevnice in sevniškega slika podoba srednjeveškega gradu na griču nad starim mestnim jedrom na levem bregu reke Save.

Mesto Sevnica se je začelo razvijati sočasno z gradom, ki danes predstavlja osrednji zgodovinsko, kulturno, protokolarno in družabno središče Sevnice. Skozi vse leto si obiskovalci v spremstvu lokalnega turističnega vodnika lahko ogledajo številne zbirke in razstave, se udeležijo dogodkov – koncertov, gledaliških predstav ali si v Grajski kavarni privoščijo kavo z najlepšim razgledom. Ljubitelje narave očara grajski park, kjer so v senci več sto let starih dreves urejene sprehajalne poti in vinograd s 500 trtami modre frankinje. Pridne roke grajskih botrov ter znanja izkušenih vinogradnikov in vinarjev pa so v pomoč, da vsako leto pridelano grozdje napolni serijo steklenic Grajske krvi.

Radovedne vabi staro mestno jedro, kjer si je mogoče ogledati na novo urejeno muzejsko zbirko Brivsko – frizerskega salona Kreutz, cerkev sv. Nikolaja, kužno znamenje, občinski park in se za več informacij o turistični ponudbi celotne občine in Posavja oglasiti v turistično informacijski pisarni in agenciji Doživljaj. Tu so na voljo tudi lokalni spominki in izdelki, ki nosijo pečat dediščine in tradicije Sevnice ter jih odlikuje certifikat kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium.

V novem delu mesta obiskovalce še vedno navdušujejo trgovine modnih Lisce in Kopitarne. Razočarani ne boste niti, če iščete kulinarično razvajanje, še posebej kaj sladkega. Zdaj že kultni tortica Melanija ali pita Prva dama bosta navdušili sladkosnede. Da bi podaljšali bivanje tu, vas bodo nagovorile številne urejene kolesarske in pohodniške poti v bližnji okolici, kjer izstopa predvsem Lisca, še vedno malo poznani Ajdovski gradec, vinske kleti, odlične restavracije… Najboljše izhodišče za raziskovanje zakladnice doživetij pa naj bo kar novo prenovljeni hotel v središču mesta.

Ne pozabite, največje zaklade je največkrat mogoče najti prav tam, kjer jih ne iščete.

Pa dobrodošli!

Vir: KŠTM Sevnica in Občina Sevnica

Podrobne informacije na spodnjih kontaktih.

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica

Glavni trg 19, 8290 SEVNICA

Tel.: 07 81 61 070, www.kstm.si, info@kstm.si

Doživljaj, Turistična agencija Posavje

Glavni trg 19, 8290 SEVNICA

Tel.: 07 81 65 462,  051 680 287, dozivljaj@kstm.si www.visit-sevnica.com. .

Prejšen članekObčina Radlje ob Dravi: Skriti biseri Dravske doline
Naslednji članekRiklijevo leto na Bledu