Moj-izlet.si: najobsežnejša baza turistične ponudbe v Sloveniji

2
252

Turistična zveza Slovenije je pred poletno turistično sezono razvila novo digitalno aplikacijo Moj-izlet.si, ki popotnikom omogoča edinstveno in prilagojeno potovanje po Sloveniji. Z njo lahko vsak sestavi svojim željam prilagojen izlet, ki lahko vključuje znamenitosti, doživetja, kulinariko, pohodniške poti, lokalno nakupovanje itd. Domačim popotnikom smo v uporabo brezplačno ponudili trenutno najobsežnejšo bazo turistične ponudbe Slovenije.

Daleč največja dodana vrednost novega digitalnega produkta je zagotovo, da je nastal v sodelovanju z lokalno skupnostjo, zato vas bo pripeljal tudi do tistih res skritih biserov, v katerih so doslej uživali zgolj domačini. Aplikacijo smo namreč razvili tudi s ciljem razpršitve slovenskih turističnih tokov in promocije manj znanih slovenskih turističnih destinacij.

»K vnosu smo pozvali vse občine, odzvalo se jih je okoli 90. Daleč najbolj pridni so bili v Celju, zato so na lanskem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna prejeli tudi posebno priznanje,« je povedala Andreja Vesel, strokovna sodelavka Turistične zveze Slovenije za digitalizacijo ter koordinatorica projekta, ki je poskrbela za vnos dodatnih vsebin ter ponudbe v tistih občinah, ki niso pristopile k projektu. Slovensko ponudbo pozna do potankosti, saj je tudi vodja ene od komisij vseslovenskega natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki vsako leto ponudi številne namige za izlete in doživetja po meri domačinov.

Dodana vrednost aplikacije je ponudba predpripravljenih izletov, ki jih Turistična zveza Slovenije čez poletje objavlja na svoji spletni strani. Vsak teden popotnikom ponudimo nov izlet, s čimer smo ustvarili bazo 10 top doživetij po meri lokalnih skupnosti. Z našo aplikacijo lahko izbirate med predpripravljenimi izleti ali si jih ustvarjate sami in jim potem prenesete na svojo mobilno aplikacijo in tako odkrivate Slovenijo na sodoben, izletnikom prijazen način. Aplikacija omogoča, da si ustvarite kar 100 izletov, kar bo verjetno zadostovalo, da spoznate prav vsak kotiček naše prelepe domovine.

Aplikacija Moj-izlet.si je nadgradnjo mobilne aplikacije Slovenski turistični vodnik, ki je na tržišču že od leta 2019. Vsebuje štiri osnovne kategorije, ki smo jih nadgradili s 14 glavnimi kategorijami in številnimi podkategorijama, kar skupaj znese kar 31 kategorij. Osnovne kategorije so: kulturni turizem, pohodniške poti, nastanitve in doživetja. Pohodniške poti smo razdelili na športno-rekreativne, kulturno-etnološke in tematske, pri nastanitvah smo denimo specificirali kampe, hostle, hotele, penzione, sobodajalce, glampinge in tako omogočili, da vsaka interesna skupina nemudoma najde, kar išče. Gremo torej na izlet s Turistično zvezo Slovenije!

Aplikacijo smo razvili v sklopu projekta Digitalizirajmo lokalno turistično ponudbo, ki jo sofinancira Ministrstvo za javno upravo.

Lokalna doživetja na dlani

Upam, da smo vas že uspeli prepričati, da aplikacija Moj-izlet.si izstopa iz množice konkurenčnih aplikacij na področju potovanj, zato smo za vas pripravili le še kratke napotke za čimbolj brezskrbno uporabo.

 1. Ustvarite svoj izlet po meri: Vpišite kraj, kjer želite začeti svojo pustolovščino. Nato dodajte zanimive točke in kategorije, ki vas zanimajo, ali pustite, da vam sistem samodejno predstavi izlet iz vseh razpoložljivih kategorij.
 2. Raziščite seznam zanimivosti: Obiščite stran Seznam zanimivosti, kjer lahko brskate po bogatem seznamu zanimivih krajev, lokalnih posebnosti, aktualnih dogodkih in nepozabnih doživetjih.
 3. Shranite priljubljene zanimivosti: Če naletite na zanimivo točko, jo lahko shranite na svoj seznam priljubljenih za poznejši dostop ali jo uporabite pri sestavljanju svojega izleta.
 4. Dopolnite izlet s predpripravljenimi potmi: Poleg lastnega izleta lahko raziskujete tudi predpripravljene izlete, ki jih pripravlja Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z lokalnimi prebivalci. To so odlične priložnosti za odkrivanje neodkritih kotičkov Slovenije.
 5. Popravite izbiro točk: Če niste popolnoma zadovoljni s svojo izbiro točk, še vedno lahko vrnete korak nazaj s klikom na Nazaj in uredite izbiro po svojih željah.
 6. Shranite izlet v svoj profil: Ko ste zadovoljni z izbiro točk, lahko svoj izlet shranite v svoj profil. Če ste že registrirani, bo izlet avtomatično prenesen v vaš profil, do katerega lahko dostopate tudi prek mobilne aplikacije Moj izlet.
 7. Registracija za dodatno udobje: Če še niste registrirani, vam bo sistem v koraku shranjevanja izleta ponudil možnost enostavne in hitre registracije. Vaši osebni podatki (Ime in priimek ter e-pošta) bodo varno shranjeni in kriptirani za vašo zaščito.
 8. Nenehno nadgrajevanje: Intinerar zanimivosti se vsakodnevno dopolnjuje in nadgrajuje, zato vas čaka veliko novih in neodkritih zanimivosti ter slovenskih draguljev, ki jih lahko vključite v svoj naslednji izlet.

Z upoštevanjem napotkov boste lahko enostavno in prijetno raziskovali Slovenijo ter ustvarjali nepozabne spomine na svojih poteh. Naj vaš izlet postane doživetje!

 

 

 

Prejšen članekNa vzpetino Krvavica na ogled sokola selca
Naslednji članekMojster Plečnik v digitalni preobleki

2 Komentarji

 1. Lep pozdrav!
  Pri pregledu portala Moj-izlet, pod rubriko kulturne znamenitosti, nisem našel dvorca Štatenberg (Štatenberg 89, 2321 Makole).
  Zanima me, če to lahko dodamo in kako?
  Hvala za odgovor.

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here