Naravna zdravilišča odlično zasedena

0
543

Med božično novoletnimi prazniki bodo slovenska naravna zdravilišča dobro obiskana. V nekaterih, denimo v termah Krke, pa imajo že povpraševanja gostov za prve mesece prihodnjega leta. Kot je povedal Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, so gosti v glavnem iz Slovenije in obisk v prazničnih dneh bo marsikje celo večji kot je bil v takšnem času pred izbruhom korone.

Iztok Altbauer: »Večina naših gostov je iz Slovenije.« Fotografija: Duša Podbevšek Bedrač

V Thermani Laško med božično-novoletnimi prazniki pričakujejo najmanj 75-odstotno zasedenost, v večini z domačimi gosti, med tujimi pa so na prvem mestu Italijani. »Z obiskom in zasedenostjo smo upoštevajoč razmere v Sloveniji in Evropi zadovoljni. Glede na trenutno zasedenost in trende se zasedenost giblje v okviru decembrskih številk pred epidemijo. Seveda bi morebitno dodatno sproščanje ukrepov na tujih trgih pomenilo boljšo zasedenost. Pomembno pa je tudi, da se gostje pri nas na oddihu počutijo varno in prijetno ter upoštevajoč PCT pogoj;« pravijo v Thermani.

Termana Laško

V Sava turizmu (Sava Hotels & Resorts – Terme 3000 – Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci) prav tako prevladujejo domači gosti, med tujimi  iz Avstrije, Nemčije, Češke in Madžarske. »V naši celi skupini Sava Hotels & Resorts se trenutno kažejo odpovedi tako individualnih kot kongresnih gostov s celega sveta zaradi poslabšanja zdravstvene oziroma  epidemiološke situacije v svetu. Vsekakor pa tako za preostanek leta 2021 kot za leto 2022 upamo, da bo epidemiološka situacija tako ugodna, da bomo lahko nemoteno poslovali naprej,« sporočajo iz Sava turizma.

Terme Olimija

V Termah Olimija ocenjujejo, da bo zasedenost med prazniki primerljiva z decembrskimi prazniki v letu  2019, tudi pri njih prevladujejo domači gosti. Tako v Termah Zreče kot tudi na Rogli do konca meseca decembra pričakujemo dobro zasedenost namestitvenih zmogljivosti. »Po rezervacijah bomo v naših termah v tem mesecu  ustvarili okrog 9.400 prenočitev, oziroma 16 odstotkov več kot v decembru 2019, največ je slovenskih gostov – kar 99 odstotkov.  Gostje bodo v povprečju bivali 4 dni oziroma 3 noči, koristili pa bodo predvsem programe za sprostitev in zdravje. Številni med njimi bodo termalne počitnice kombinirali s smučanjem na Rogli. Veliko pozornost namenjamo varovanju zdravja in zagotavljanju varnosti, zato v celoti spoštujemo ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa,  programe bivanja in animacije sproti prilagajamo epidemiološki situaciji in ukrepom za preprečevanje širjenja okužb, ki jih določajo vladni odloki, « poudarjajo v Termah Zreče.

Besedilo:  Duša Podbevšek – Bedrač

 

Prejšen članekŽive jaslice spet v Postojnski jami
Naslednji članekO prazničnem drevesu

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here