Pestro virtualno dogajanje ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov

0
490

Na destinaciji Portorož & Piran bodo mednarodni dan turističnih vodnikov 21. februarja obeležili z video razglednicami pod skupnim sloganom Odkrijte zgodbe, ki jih skriva naša Istra. Glavni cilj je promocija istrske kulturne in naravne dediščine, prav tako pa tudi promocija lokalnih turističnih vodnikov, ki so v kriznih časih koronavirusa utrpeli hude posledice.

Piran z obzidja. Fotografija: Jaka Ivančič

Zaradi posebnih razmer bodo letos vodniki namesto brezplačnih vodenj pripravili kratke, polminutne video posnetke, ki bodo gledalce popeljali po poteh slovenske Istre ter s tem vzbudili interes za odkrivanje novih, avtentičnih doživetij in še neodkritih zgodb. Njihovi posnetki bodo 21. februarja, ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, premierno predvajani na Facebook in Instagram kanalih Portoroz & Piran ter Love Istria, objavljeni pa bodo tudi na YouTube kanalu Portoroz & Piran.

Strunjan. Fotografija: Nik Jarh

Pri Društvu turističnih vodnikov Krasa in Brkinov so za letošnjo temo izbrali »Turistični vodniki: s kreativnimi zgodbami bogatimo turizem na podeželju«. Aktivni bod zlasti od 21. februarja dalje, ko bodo ob pomoči njihove Facebook strani izpeljali virtualna vodenja. Ta bodo v obliki avtorskih, vnaprej posnetih video posnetkov njihovih članov.

Štanjel.

Zavod za turizem Maribor bo to nedeljo, 21. februarja, pripravil virtualno predstavitev Maribora v živo, in sicer ob 11. uri na Facebook strani VisitMaribor. Za uvod v virtualno obarvan konec tedna je na YouTube kanalu VisitMaribor že na ogled posnetek s kratko predstavitvijo in povabilom k obisku štajerske prestolnice.

Maribor.

Mariborska vodniška služba, ki jo vodi Turistično informacijski center (TIC) Maribor, šteje 120 registriranih vodnikov, od tega je 35 % takšnih, ki turistična vodenja izvajajo aktivno. V letu 2020 je TIC Maribor organiziral 107 vodenj, kar je za 75 % manj kot v letu 2019, velika večina le-teh je bila v nemškem (47 %) in slovenskem (36 %) jeziku. Delež slovenskih vodenj je v primerjavi z letom 2019 zrasel za 125 %, obiskovalci pa so se odločali predvsem za vodenja za individualne goste in vodenja za manjše skupine.


Prejšen članekKako Bevkovi dnevi zorijo v Bevkovo literarno pot
Naslednji članekZibelka, zibka, zibica, zibca, zibú, zbela, zibel …

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here