Sajenje medovitih rastlin in dreves

0
169

V društvu TKD Mak Pristava vsako leto obeležujejo svetovni dan čebel in dan Zemlje. V ta namen sadijo medovite rastline in drevesa.

V društvu imajo apiterapevtko Petro, ki jim ogromno svetuje. Na njeno zemljišče, kjer ima čebelnjake in ribnik, imajo člani društva tudi dostop in možnost delovati v dobro narave, v prvi vrsti čebel. Ker se dobro zavedajo, da brez čebel ni življenja v prihodnosti, dajo poudarek sajenju medovitih avtohtonih rastlin, ki predstavljajo dodaten vir medičine in cvetnega prahu za čebele in čmrlje. Po navadi sadijo ali sejejo poprovo meto, žajbelj, sivko, materino dušico, sončnice, ameriški slamnik, ognjič in kapucinko. Od dreves posadijo lipo, divjo češnjo, sadno drevje, lesko ali vrbo.

V našem TKD Mak promovirajo tematsko pot NIŽINSKA POT PRISTAVA, kjer je kot peta točka te poti Tűnfl mlaka (ribnik). Tu se obiskovalec naužije svežega zraka, izve, kaj mlaka skriva, in si lahko kupi tudi izdelke iz medu, saj ob mlaki stojijo čebelnjaki. Tematska pot je vodena, lahko pa se turisti nanjo podajo tudi individualno.

Besedilo: Tanja Zanjkovič, TKD Mak Pristava

Prejšen članekMedved oživi, če so obiskovalci nevestni do narave
Naslednji članekŠkalsko jezero

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here