Sedem veličastnih gradov Posavja

0
369

Pet gradov je še vedno mogočnih, dva pa je zob časa res že močno načel, a obiskovalca prevzameta z grajskimi zapisi in legendami, ki izvirajo iz lokalnega okolja. Četudi gradove povezujejo niti     skupne zgodovine, so skozi stoletja spisali vsak svoje zgodbe ter tako oblikovali in utrdili vsak svoj značaj. Živopisna kalejdoskop zgodb je posavskim gradovom tlakoval pot za različna pristna doživetja, ki navdušujejo barvito paleto obiskovalcev.

Grad Rajhenburg, Fotografija: Andrej Tarfila

Nikjer v Sloveniji ni na tako majhnem območju  toliko gradov kot v Posavju. Gradovi Brežice,  Kunšperk, Mokrice, Rajhenburg, Sevnica in Svibno ter samostan Kostanjevica. Naj bo čudovit hotel v zavetju zelenja, živ duh preteklosti sredi urbanega, mogočen varuh na strmih pomolih nad reko Savo, ostaline na zelenih hribčkih razgibanega posavskega      podeželja … Takšni so posavski gradovi, ki vas bodo očarali že na pogled.

Butično doživetje

Butično doživetje ‘Sedem veličastnih’ s celostnim naslavljanjem vseh vaših čutil enodnevnemu izletu dodaja novo dimenzijo.  V prav vsakem trenutku dneva boste avtentično in butično doživeli Posavje ter njegovo izjemno grajsko dediščino, čudovito, pristno naravo in vrhunsko kulinariko.

Grad Mokrice, Fotografija: Aleš Krivec

Doživetje odstre najbolj vznemirljive grajske zgodbe in legende preteklosti, ki vas ponesejo v čase mogočnih plemiških družin  in njihovih usod. Skrbno prepleteno in usklajeno spoznavanje kulturne dediščine in pristnih lokalnih prednosti obljublja nepozaben dan. Za razvajanje brbončic poskrbi vrhunska grajska kulinarika najodličnejših posavskih chefov, ki prisegajo na ustvarjanje z lokalno, avtentično hrano, ob ponudbi najboljšega posavskega vina. Ker trenutki ustvarjajo spomine, spomini pa povezujejo ljudi, s številnimi nepozabnimi vtisi, ki zapolnijo vaš grajski dan, doživite tudi  izdelovanje čokolade, pristno kovaško delavnico in številna druga grajska presenečenja.

Grad Brežice, Fotografija: Jaka Ceglar, Združenje zgodovinskih mest Slovenije

Kot so generacije grajskih družin prenašale  njihove plemiške zgodbe, Posavje danes s svojim butičnim doživetjem, pristno gostoljubnostjo, izjemnimi okusi ter bogato kulturno-zgodovinsko in naravno dediščino omogoča ravno to – pristno vez med generacijami, ki se na odkrivanje grajskih  zgodb in življenja okoli posavskih gradov vračajo znova in znova.

Butično doživetje boste začeli ob najživahnejši  termalni rivieri v Sloveniji – v Termah Čatež, kjer bodo v digitalni grajski sobani pred vašimi očmi oživeli posavski gradovi. Naš prvi  grajski čarobni trenutek. Z najsodobnejšo tehnologijo boste naše gradove namreč spoznali v njihovi izvirni podobi. Doživetje nato nadaljujete ob najdaljši slovenski reki, v Radečah, kjer se ustavite na prvem vrhunskem kulinaričnem postanku v Gostilni Jež, pri mladem kuharskem mojstru, ki je družinsko tradicijo privzdignil na novo, vrhunsko raven.

Po kratkem sprehodu po čudovitem zelenem nabrežju Save pa vas ob gosposkem angleškem parku ob gradu Mokrice čaka že prva grajska uganka, s katero boste prepotovali vse letne čase. Doživetje nato nadaljujete na gradu Brežice, v mogočni renesančni stavbi, kjer boste na zasebnem ogledu spoznali bogato zgodovino tukajšnjih krajev od prazgodovine do današnjih dni ter uživali ob pogledu na razkošno poslikane Viteške

dvorane.

Besedilo: Regionalna razvoja agencija Posavje

Prejšen članekMatej Knaus: Obeti so optimistični
Naslednji članek»Daleč najbolj ponosni smo na delo s šolskim in predšolskim podmladkom«

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here