Zelena oaza sredi Triglavskega narodnega parka ****

0
96

Kamp Danica je zelena oaza oddiha na pragu Triglavskega narodnega parka. Bližina pristne narave nas usmerja v trajnostno ravnanje, za kar smo prejeli različne okoljske znake, kot sta Ecocamping in Slovenia Green Accomodation. Poleg skrbi za naravno okolje z uporabo okolju prijaznih materialov, ločevanjem odpadkov in varčnimi načini porabe električne energije kamp diha z lokalnim okoljem, zaposluje lokalne prebivalce in zgledno sodeluje z lokalno skupnostjo. Kamp je bil že večkrat razglašen za najboljši kamp v Sloveniji v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Svoj čar kampu daje zelena in neokrnjena okolica, obrobljena z mogočnimi vrhovi Julijskih Alp na čelu s Triglavom. Zjutraj vas prebudi ptičje petje in šumenje Save Bohinjke, ki v poletnih dneh postane prijeten poligon za vodna doživetja. Kamp je s svojo lokacijo neposredno ob Bohinjski Bistrici odlično izhodišče za potepe po Bohinju. Kamp je prijazen za kolesarje. Tik ob kampu poteka Bohinjska kolesarska pot, ki vas pripelje vse do Bohinjskega jezera. V senci raznovrstnih dreves se nahajajo prostorne parcele, umeščene v štiri cone, kjer lahko postavite šotor, prikolico ali parkirate avtodom.

Če imate raje malce več udobja, a si vseeno želite biti blizu naravi, lahko izberete posebno kočo Stan. Koča, primerna za dve osebi, ponazarja tradicionalne stane, preproste pastirske koče na Bohinjskih planinah. Oprema na sodoben način izraža bohinjsko domačnost, ki jo med drugim ustvarjajo tekstilni izdelki s certifikatom Bohinjsko. Koča ima tudi manjšo čajno kuhinjo, sanitarije pa so gostom koče na voljo v sanitarnem bloku kampa. Otroci bodo z navdušenjem obiskali Pastirjevo deželo in otroška igrala ob Savi Bohinjki. Lesene skulpture pastirčka, pastirice, pastirja s krošnjo, sirarja ter različnih domačih živali približajo zgodbo o bogati bohinjski tradiciji. Pastirjeva dežela je hkrati poklon prireditvi Kravji bal, ki velja za eno najstarejših tradicionalnih prireditev v Sloveniji in jo Turistično društvo Bohinj vsakoletno organizira že več kot 60 let.

Pred dvema letoma je odprlo vrata na novo zgrajeno Gostišče Danica. Z Gostiščem Danica stopa še korak dlje. Arhitektura in ambient sta ustvarjena za razumevanje bohinjskih zgodb. Te se kažejo skozi opremo interierja in kulinarično ponudbo.  Sedem sodobno opremljenih sob vsaka zase pripoveduje zgodbe o bohinjskih naravnih in kulturnih posebnostih – o izjemni biotski pestrosti, neprecenljivem bogastvu vodnih virov, bohinjski tradiciji, stavbarstvu in umetnosti ter o pomembnih gospodarskih dejavnostih Bohinjcev skozi stoletja. Na meniju restavracije Gostišča Danica so v ospredju pristni bohinjski okusi, vpleteni v tradicionalne jedi s kančkom sodobnega pridiha. Večina sestavin prihaja od lokalnih pridelovalcev, kar zagotavlja pristnost Bohinja v vsakem grižljaju. Zraven se vam mora prileže kozarček katerega od odličnih vin, ki jih najdete na bogati vinski karti.

Triglavska cesta 60, 4264 Bohinjska Bistrica

t: + 386 (0) 4 572 10 55, + 386 (0) 4 572 17 02

(znak za FB) Bohinj Camp Danica, Gostišče Danica

(znak za instagram) campdanicabohinj, gostiscedanicabohinj

www.camp-danica.si                     www.gostisce-danica.si

 

 

 

Prejšen članekKosovelje, naše veselje, dobrodošli  
Naslednji članekKobarid – ko se srečata kultura in narava  

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here