Zeleno doživetje na Koroškem

V središču Dravske doline, med Dravogradom in Mariborom, tik ob meji z Avstrijo leži zelena destinacija Radlje ob Dravi, ki se ponaša z neokrnjeno naravo. V objemu Drave kraj na eni strani obdajajo hribi Kozjaka, na drugi strani pa hribi Pohorja, ki so poraščeni z najlepšimi gozdovi v Sloveniji. Podobo občine dopolnjujejo prostrani in tudi največji nasadi hmelja v Sloveniji. Poseben pečat urejenosti kraja daje edinstveno ocvetličenje in številne skrbno načrtovane zasaditve.

Radlje ob Dravi je v natečaju MDLG, ki ga organizira TZS, leta 2020 prejelo 2. mesto med manjšimi kraji v Sloveniji ter se zarisalo na turistični zemljevid Slovenije in širše.

Koroška destinacija, Radlje ob Dravi, je tudi prejemnica znaka Slovenia Green Destination Silver, znak, ki potrjuje, da izpolnjujejo vse smernice in kriterije trajnostnega razvoja turizma.

Umaknite se pred mestnim vrvežem in užijte zeleno doživetje, ki je primerno tako za družine kot tudi vse tiste, ki si želite le napolniti baterije. Okusi »Koroške košte« v lokalnih gostiščih bodo poskrbeli za vznemirljivo gastronomsko popotovanje in pričarali edinstveno kulinarično doživetje s prepletanjem tradicije in sodobnih prijemov.

Aktivno doživetje ob vodnem parku, Fotografija: Jure Viltužnik

Vodni park Radlje ob Dravi

Zaplavajte med lokvanji in se osvežite v prvem biološkem bazenu v Sloveniji, kjer za čistočo skrbijo le mikroorganizmi in ne kemikalije. Ustavite se na postajališču za avtodome ali pa prespite v majhnih lesenih hiškah, mlinih, kot so se nekoč vrteli na pritokih reke Drave. Ponuja se vam nepozabna glamping izkušnja ob naravnem bazenu. Zaspite ob zvokih narave in se zbudite v novo jutro ob pristnem užitku košarice lokalnega zajtrka in to kar ob naravnem bazenu.

Raziščite skrivnostne kotičke kraja in se podajte po Dravski kolesarski poti, Fotografija: Tomo Jeseničnik

Pohodništvo in kolesarjenje

Razgibana pokrajina kar vabi kolesarske navdušence. Raziščite skrivnostne kotičke kraja in se podajte po Dravski kolesarski poti. Po pobočjih vrhov se vijejo panoramske poti s čudovitimi pogledi, med 20 trasami in kar 620 kilometri kolesarskih poti lahko vsak izbere pravo zase, tisto, ki mu bo prinesla mir v vsakdanjik, ter mu prebudila željo po dodatnem kolesarjenju in raziskovanju čudovite narave.

Edinstveno lepoto narave spoznajte po številnih urejenih in ustrezno označenih pohodnih poteh, kot so: E6, Jakobova in Emina pot, Gozdna in zgodovinska učna pot Stari grad, Vodna učna pot Vuhreščica, Vodna učna pot Dobrava in Pot po mejah občine.

Hmeljarski likov je najbolj množično obiskana prireditev, Fotografija: Foto Anka

Hmeljarski likof

V mesecu septembru prisrčno vabljeni na sklop prireditev, ko praznuje občina Radlje ob Dravi. »Hmeljarski likof«, ki tradicionalno poteka zadnjo nedeljo v mesecu septembru, je največja, najbolj odmevna in tudi najbolj množično obiskana prireditev v Radljah ob Dravi v organizaciji TD Radlje.

Za več informacij o turistični ponudbi nas obiščite v TIC – u, na Mariborski cesti 8, 2360 Radlje ob Dravi ali na  http://www.sktmradlje.si/

Vabimo vas, da nas obiščete in doživite pristen stik z naravo, domačnostjo, gostoljubnostjo ter tudi vi doživite slogan »Rad’ mam Radlje«.

Prejšen članekPostojte v Postojni
Naslednji članekV Radovljico z vlakom na kolesarjenje, pohod in odlično kulinarično doživetj